Κέρκυρα: Ο Κ. Παυλίδης για το πολυνομοσχέδιο

«Αντί κάποιοι να πυροβολούν τυφλά και ανέξοδα, με τη γνωστή μέθοδο της υπερβολής και της παραπληροφόρησης του ελληνικού λαού, καλό είναι να συμμετέχουν ουσιαστικά στην προσπάθεια διαμόρφωσης μιας πολιτικής διαδικασίας για την ανοικοδόμηση της χώρας στη μεταμνημονιακή περίοδο. Αυτό έχουν ανάγκη η κοινωνία και η χώρα και από αυτό θα κριθούμε, τελικά, όλοι. Δυστυχώς, απ’ αυτή την προσπάθεια η μεγάλη πλειοψηφία της αντιπολίτευσης απέχει γιατί δεν έχει θέσεις». Αυτά ανέφερε, μεταξύ άλλων ο βουλευτής Κερκύρας του ΣΥΡΙΖΑ Κ. Παυλίδης στην ομιλία του το απόγευμα της Πέμπτης στην Επιτροπή Οικονομικών της Βουλής για το Πολυνομοσχέδιο.
Όπως τόνισε, οι θετικές παρεμβάσεις υπερτερούν των αρνητικών, σημειώνοντας ότι ο πολιτικός πυρήνας του Πολυνομοσχεδίου κοιτά στο μέλλον και στην έξοδο απ’ τα μνημονιακά προγράμματα, όχι τυφλά στις αρνητικές απαιτήσεις των θεσμών. Πρόκειται για ένα Πολυνομοσχέδιο που ήρθε ως αποτέλεσμα της γρήγορης και επιτυχούς διαπραγμάτευσης με τους θεσμούς.
Ξεκαθάρισε, παράλληλα, ότι οι αλλαγές στο καθεστώς κήρυξης απεργίας αφορούν αποκλειστικά τα πρωτοβάθμια σωματεία, στα οποία και πάλι η υποχρέωση παρουσίας του ½ των ταμειακώς τακτοποιημένων μελών τους αφορά στην απαρτία και όχι στη λήψη απόφασης για απεργία, η οποία απαιτεί σχετική πλειοψηφία.
Επιπλέον, όσον αφορά στα εργατικά ατυχήματα, η νομοθεσία γίνεται περισσότερο φιλεργατική, ενώ όσον αφορά στους οδηγούς ΚΤΕΛ και τουριστικών λεωφορείων το καθεστώς είναι βελτιωμένο.
Τέλος, όσον αφορά στα οικογενειακά επιδόματα, ο Κ. Παυλίδης υπογράμμισε ότι στις 2 από τις τρεις εισοδηματικές κατηγορίες των δικαιούχων αυτά αυξάνονται σημαντικά κατά 40%. Έτσι, 738.000 οικογένειες επί συνόλου 804.000 ευνοούνται με υψηλές αυξήσεις στα επιδόματα τέκνου.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος