Κέρκυρα: Ο Δ. Μαραγκόπουλος για τη Μαριανίνα Κριεζή

Για τη μεγάλη στιχουργό Μαριανίνα Κριεζή μίλησε σήμερα στην ΕΡΑ ΚΕΡΚΥΡΑΣ ο Δημήτρης Μαραγκόπουλος καθηγητής του τμήματος Μουσικών Σπουδών του Ιονίου Πανεπιστημίου.
Με την Μαριανίνα Κριεζή, που πέθανε σε ηλικία 75 ετών, είχαν γράψει τα τραγούδια της Λιλιπούπολης – ο Δημήτρης Μαραγκόπουλος, μαζί με τη Λένα Πλάτωνος, το Νίκο Κυπουργό και το Νίκο Χριστοδούλου – που άφησε εποχή στο ελληνικό ραδιόφωνο.

Ο κος Μαραγκόπουλος, εξηγεί: “συναντηθήκαμε σε ένα δημιουργικό περιβάλλον που δημιούργησε ο Μάνος Χατζηδάκης στο 3ο πρόγραμμα. Ο Μάνος Χατζηδάκης ήθελε μια παιδική εκπομπή που θα έβλεπε τα παιδιά όχι ως καθυστερημένους ενήλικες αλλά παιδιά που ξέρουν και καταλαβαίνουν περισσότερα από όσα δείχνουν. Έτσι δημιουργήθηκε μια φωτισμένη ομάδα, με εκπληκτική χημεία από διαφορετικούς ανθρώπους, που απέδωσε κείμενα και μουσικές που έμειναν στο χρόνο. Τότε δεν ξέραμε την ανταπόκριση που θα είχε στο κοινό. Ακόμα με εκπλήσσει που διατηρούνται αυτά τα τραγούδια 40 χρόνια μετά. Η Μαριανίνα Κριεζή έδινε αυθόρμητα τους στίχους αλλά την ένοιαζε τόσο πολύ η λεπτομέρεια που μπορούσε να μείνει ξάγρυπνη ένα βράδυ αναζητώντας μια λέξη”.

Την χαρακτηρίζει “πολύ καλή και βαθιά γνώστρια της Ελληνικής γλώσσας που σπάνια συναντάμε πλέον”.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος