ertnews.gr

Κέρκυρα: Ο Χρ. Λάσκαρις, νέος πρόεδρος της Αστρονομικής Εταιρείας Κέρκυρας

02/08 10:18
Κέρκυρα: Ο Χρ. Λάσκαρις, νέος πρόεδρος της Αστρονομικής Εταιρείας Κέρκυρας

Συγκροτήθηκε σε σώμα το νέο Δ.Σ. της Αστρονομικής Εταιρείας Κέρκυρας. Πρόεδρος ανεδείχθη ο Χριστόφορος Λάσκαρις, Αντιπρόεδρος ο Σωκράτης Λινάρδος, Γραμματέας ο Χάρης Γουναρόπουλος, Ταμίας ο Βασίλης Διονυσόπουλος και υπεύθυνος αρχείου ο Κώστας Βόγγλης. Αναπληρωματικά μέλη αναδείχθηκαν οι Άλμα Νάτση και Νίκος Βασιλάκης.

Για τη νέα Εξελεγκτική Επιτροπή της εταιρείας εκλέχθηκαν (κατά σειρά εκλογής) οι: Νίκος Γρηγορόπουλος, Φάνης Κυπριώτης και Σπύρος Χονδρογιάννης.

Ο απερχόμενος πρόεδρος Σπύρος Χονδρογιάννης ανεδείχθη στην εξελεγκτική επιτροπή ενώ η Αμαλία Πουλημένου θα αναλάβει τη διαχείριση των αρχείων Φωκά και την αποδελτίωση του αρχείου που παραχώρησε στην Εταιρεία, η οικογένεια του αείμνηστου τ. Προέδρου της Αστρονομικής Εταιρείας, Κώστα Παπαδάτου.

Όπως ανέφερε μιλώντας στην ΕΡΤ Κέρκυρας ο Χρ. Λάσκαρις, στόχος είναι η επανάληψη των εκδηλώσεων της Εταιρείας, τόσο ως προς τις παρατηρήσεις όσο και ως προς τις διαλέξεις στο Δημοτικό Θέατρο, όταν οι περιορισμοί της πανδημίας των επιτρέψουν. Αξίζει να σημειωθεί ότι η χρήση τηλεσκοπίου για παρατήρηση των ουράνιων σωμάτων, γίνεται μόνο μεμονομένα και έχει απαγορευτεί σε επίπεδο ανοιχτής – μαζικής παρατήρησης αφού θεωρείται συνθήκη μετάδοση του ιού.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Exit mobile version