Κέρκυρα: Νέο κώλυμα για το παραλιακό πεζοδρόμιο στη Γαρίτσα

Κωλύεται, σύμφωνα με την υπ’αριθμ. 13/2022 πράξη του Επιτρόπου Κέρκυρας,  η υπογραφή του σχεδίου σύμβασης της ΠΙΝ με την ανάδοχο εταιρεία για το έργο «Αποκατάσταση παραλιακού τοιχίου και πεζοδρομίου στην παραλιακή της Γαρίτσας από το ύψος του εργοστασίου Δεσύλλα έως και τον Ανεμόμυλο».

Η σύμβαση είχε αποσταλεί στο ελεγκτικό συνέδριο για προσυμβατικό έλεγχο ενώ είχε επιλεγεί η απευθείας ανάθεση με τη διαδικασία της διαπραγμάτευσης, λόγω της επιδείνωσης της κατάστασης του πεζοδρομίου από τον «Μπάλο».

Σύμφωνα με τον επίτροπο  επισημαίνεται ότι «δεν τεκμηριώνεται ύπαρξη αιτιώδους συνδέσμου μεταξύ των επικαλούμενων απρόβλεπτων φαινομένων και της κατεπείγουσας ανάγκης που προκύπτει από αυτά για το σύνολο του φυσικού και οικονομικού αντικειμένου των επίμαχων υπηρεσιών. Η προσφυγή στη διαδικασία διαπραγμάτευσης χωρίς δημοσίευση προκήρυξης, χωρίς να πληρούνται οι σχετικές προϋποθέσεις πλήττει προδήλως τις αρχές της διαφάνειας, της ισότητας των διαγωνιζόμενων και του ελευθέρου ανταγωνισμού και συνιστά ουσιώδη πλημμέλεια της ελεγχόμενης διαδικασίας ανάθεσης».

Ρ. Κράτσα: Η ΠΙΝ θα δώσει απαντήσεις για όλα

Για το ζήτημα αυτό έγινε αναφορά στο περιφερειακό συμβούλιο από τις παρατάξεις της ΛΑΣΥ και την ΑΝΑΣΑ ωστόσο η συζήτηση δεν επεκτάθηκε καθώς συζητούνταν άλλο θέμα της ημερήσιας διάταξης. Παίρνοντας πάντως το λόγο η περιφερειάρχης κα Κράτσα, είπε ότι η” περιφέρεια θα απαντήσει σύντομα και πως θα επιμείνει να χρησιμοποιεί τα νομοθετικά εργαλεία για την αντιμετώπιση των προβλημάτων των νησιών και των  πολιτών”.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος