Κέρκυρα: Νεαρά άτομα καταφεύγουν στην κοινωνική πρόνοια

Το μεγαλύτερο κοινωνικό πρόγραμμα των τελευταίων ετών εκπόνησε ο Δήμος Κεντρικής Κέρκυρας για τους ανθρώπους, που χρειάζονται στήριξη λόγω της παρατεταμένης ανεργίας ιδιαίτερα τις μέρες των Χριστουγέννων.

Σύμφωνα με τον Αντιδήμαρχο Κοινωνικής πολιτικής, Ανδρέα Σκούπουρα η αύξηση των αιτημάτων κινείται στο 25% σε σχέση με πέρσι. Το πρόβλημα έχει επεκταθεί στις παραθαλάσσιες περιοχές, όπου η ανεργία φέτος ήταν μεγάλη λόγω του γεγονότος, ότι δεν δούλεψαν πολλές επιχειρήσεις.

Στο 20% είναι αυξημένα τα αιτήματα για βοήθεια στο Δήμο Νότιας Κέρκυρας, όπου συνολικά μοιράστηκαν 190 σακούλες με τρόφιμα σε ισάριθμες οικογένειες για να περάσουν τα Χριστούγεννα. Οι ανάγκες μεγάλωσαν εξαιτίας των προβλημάτων στον τουρισμό δεδομένου, ότι το καλοκαίρι πολλές επιχειρήσεις έμειναν κλειστές και η ανεργία αυξήθηκε.
Ακούμε τον Αντιδήμαρχο κοινωνικής πολιτικής, Ανδρέα Σαγιά.

Το ίδιο ποσοστό αύξησης των αιτημάτων για βοήθεια (20% δηλαδή) καταγράφει και ο Ερυθρός Σταυρός, όπου εκεί όπως μας δηλώνει η πρόεδρος του τοπικού τμήματος Μαρία Δημουλά, παρατηρήθηκε και ακόμη ένα ενδιαφέρον στοιχείο. Ζήτησαν βοήθεια ακόμη και νέοι άνεργοι ηλικίας 35 ετών.

Τα στοιχεία, που δίνουν οι κοινωνικές υπηρεσίες όλων των φορέων εξηγούνται και δένουν και με τα στοιχεία του ΟΑΕΔ σχετικά με τους ανέργους. Όπως μας εξηγεί ο πρόεδρος του σωματείου Τουρισμού – Επισιτισμού Σταμάτης Πελάης αυτή τη χρονιά δεν κατάφεραν να συγκεντρώσουν τα απαραίτητα 50 ένσημα του καλοκαιριού πολλοί εργαζόμενοι στον τουρισμό, οι οποίοι σήμερα αναγκάζονται να καταφύγουν στις κοινωνικές υπηρεσίες για να επιβιώσουν.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος