Κέρκυρα: Να τηρούν τον νόμο κάλεσε τους ξενοδόχους ο Μ. Βούλγαρης

Σύσκεψη πραγματοποιήθηκε χθες με πρωτοβουλία της Περιφερειάρχη Ρ. Κράτσα και της Αντιπεριφερειάρχη Μελίτας Ανδριώτη και τη συμμετοχή των εκπροσώπων των τουριστικών φορέων για να κατατεθούν οι πρώτες σκέψεις σχετικά με τα αυξημένα κρούσματα κορονοϊού που παρατηρούνται στην Κέρκυρα.
Σε ότι αφορά τους τουρίστες ασθενείς, δεδομένου ότι δεν υπάρχει ξενοδοχείο καραντίνας, ενημερώνονται από τις ίδιες τις επιχειρήσεις ότι πρέπει να μείνουν σε καραντίνα 5 μέρες στο δωμάτιο που έχουν νοικιάσει. Στην περίπτωση που λήγουν οι διακοπές τους είναι στη διακριτική ευχέρεια του πελάτη αν θα ταξιδέψει ή όχι και με το δεδομένο ότι δεν γίνονται πουθενά τεστ μπορεί να μπει άνετα στο αεροπλάνο. Επίσης με τις δυσκολίες που υπάρχουν για την αναβολή του εισιτηρίου λόγω των προβλημάτων στα αεροδρόμια της Ευρώπης πολλοί τουρίστες επιλέγουν να αναχωρήσουν ακόμη και αν είναι θετικοί στον κορονοϊό. Το πρόβλημα αρχίζει, σύμφωνα με τον κο Βούλγαρη όταν οι διακοπές του λήγουν, το ξενοδοχείο είναι γεμάτο και ο πελάτης επιλέγει να μην ταξιδέψει. Όπως είπε, κάποια ξενοδοχεία έχουν κρατήσει κενά δωμάτια, παρότι πλέον δεν είναι υποχρεωτικό από τον νόμο πλέον εδώ και ένα μήνα, κάποια όμως – κυρίως μικρά – αντιμετωπίζουν πρόβλημα στο που θα στεγάσουν τον ασθενή πελάτη τους που έληξαν οι διακοπές του. Συνήθως, καταφεύγουν στη λύση της ενοικίασης άλλων καταλυμάτων. Πάντως δεν ανακοινώθηκε αν η πολιτεία εξετάζει το ενδεχόμενο ενοικίασης ξενοδοχείου καραντίνας.

ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ
Σε ότι αφορά όμως τις πολλές περιπτώσεις ασθένειας εργαζομένων που παρατηρούνται αυτή την περίοδο ο πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Μπάμπης Βούλγαρης δηλώνει ότι αυτή την περίοδο είναι πολύ δύσκολο να αντικατασταθούν οι εργαζόμενοι που ασθενούν και δέχεται ότι υπάρχουν ξενοδοχεία που ήδη λειτουργούν με ελλιπές προσωπικό, οπότε εκεί όσοι απομένουν στη δουλειά επιβαρύνονται πολύ περισσότερο. Σε ότι αφορά τις περιπτώσεις που μοιάζουν με εργασία σε “συνθήκες γαλέρας” και τις λιποθυμίες εργαζομένων, δηλώνει ότι αυτές είναι εξαιρέσεις στον κανόνα. Κάλεσε δε τους συναδέλφους του ξενοδόχους να τηρούν τον νόμο και να είναι απόλυτα συνεπείς στην πληρωμή των υπερωριών.
Κατέληξε λέγοντας ότι πρέπει, μόλις ολοκληρωθεί αυτή η τουριστική περίοδος να προσέλθουν οι δύο πλευρές σε διαπραγματεύσεις για νέα κλαδική συλλογική σύμβαση εργασίας με διάλογο που θα γίνει “με ευθύ τρόπο και ειλικρίνεια” να εξετάσουν όλα τα θέματα και τις αμοιβές και τις συνθήκες δουλειάς, όπως είπε χαρακτηριστικά.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος