Κέρκυρα: Να ενισχυθεί με γιατρούς το Κ.Υ. Παξών ζητούν ο Δήμαρχος και ο διευθυντής του Κέντρου

Στην ανάγκη άμεσης ενίσχυσης του Κέντρου Υγείας των Παξών αναφέρθηκε ο διευθυντής του, Μ. Κάντας, με αφορμή το περιστατικό της 28χρονης, που γέννησε δίδυμα αγοράκια στο ελικοδρόμιο του νησιού, λίγο πριν επιβιβαστεί στο ελικόπτερο για να μεταφερθεί στην Κέρκυρα.

Σύμφωνα με τον κο Κάντα στο Κέντρο Υγείας υπηρετούν δυο γενικοί παθολόγοι και μια παιδίατρος, ενώ επισήμανε πως τόσο η 6η ΥΠΕ όσο και η αναπληρώτρια Υπουργός Υγείας Μίνα Γκάγκα, είναι ενήμεροι για την κατάσταση που επικρατεί και για το αίτημα που αφορά την κάλυψη της θέσης του αγροτικού γιατρού.
“Είναι ανάγκη, όπως είπε ο κος Κάντας, το Κέντρο Υγείας των Παξών  να στελεχωθεί και με αιματολόγο για να γίνονται εργαστηριακές εξετάσεις που τώρα δεν υπάρχει δυνατότητα να εκτελεστούν. Κι όλα αυτά σε ένα νησί που το καλοκαίρι ο πληθυσμός του υπερδιπλασιάζεται και οι ανάγκες αυξάνονται κατακόρυφα”.
Για υποστελέχωση του Κέντρου Υγείας έκανε λόγο και ο δήμαρχος Παξών, Σπ. Βλαχόπουλος, ο οποίος επισήμανε ότι θα πρέπει άμεσα να στελεχωθεί με γιατρούς για την καλύτερη παροχή υγείας  στους μόνιμους κατοίκους και τους επισκέπτες.
Όσον αφορά το περιστατικό με τα “βιαστικά” δίδυμα αγοράκια, ο κος Κάντας εξήρε την βοήθεια που πρόσφεραν στο περιστατικό ο γιατρός και η διασώστρια του ΕΚΑΒ, καθώς ήταν μια δύσκολη περίπτωση, η οποία τελικά εξελίχθηκε ομαλά.
Οι ισχυροί άνεμοι που έπνεαν χθες (13/1) το μεσημέρι στην περιοχή δεν επέτρεπαν την προσέγγιση στο νησί από τη θάλασσα και για το λόγο αυτό κλήθηκε ελικόπτερο του ΕΚΑΒ. Τα μωρά όμως, δεν μπορούσαν να περιμένουν και ήρθαν στη ζωή στο ελικοδρόμιο με διαφορά 15 λεπτών μεταξύ τους. Η μητέρα και τα αγοράκια νοσηλεύονται σε πολύ καλή κατάσταση στο νοσοκομείο της Κέρκυρας.
Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος