Κέρκυρα: Να αναλάβουν όλοι τις ευθύνες τους για την παλιά πόλη λέει ο υποστράτηγος του Πυροσβεστικού Σώματος Χρ. Μπόκας

Στην Κέρκυρα βρέθηκε για τις εργασίες της Γενικής Συνέλευσης των Αξιωματικών του Πυροσβεστικού Σώματος ο υποστράτηγος του Π.Σ., συντονιστής επιχειρήσεων Ηπείρου, Δυτικής Μακεδονίας και Νήσων Χριστόφορος Μπόκας.

Ο κ. Μπόκας έδωσε συνέντευξη τύπου, στη διάρκεια της οποίας αναφέρθηκε στην αντιπυρική περίοδο που έχει ήδη ξεκινήσει από την 1η Μαΐου. Ρωτήθηκε και για τις ιδιαιτερότητες στην παλιά πόλη της Κέρκυρας, επισημαίνοντας ότι αναμένονται ειδικού τύπου οχήματα το επόμενο διάστημα, μέσα από το πρόγραμμα ΑΙΓΙΣ που θα μπορούν να επιχειρούν στα στενά καντούνια.

Παράλληλα, υπογράμμισε ότι ο δήμος χρειάζεται να έχει σχέδιο εκκένωσης της παλιάς πόλης, έτοιμο να τεθεί σε εφαρμογή ανά πάσα στιγμή.

Αναφορικά με τα εμπόδια που πολλές φορές δυσκολεύουν την πρόσβαση των οχημάτων έκτακτης ανάγκης, ο κ. Μπόκας τόνισε με έμφαση ότι οι οδηγίες που έχει δώσει προς τους αξιωματικούς του είναι να μην είναι αρεστοί, αλλά χρήσιμοι και να θέτουν τα ζητήματα στη σωστή τους βάση.

“Η δικιά μας δουλειά είναι η πυρόσβεση και ο δήμος με την αστυνομία πρέπει να κάνουν τη δική τους δουλειά. Εμείς θα υποδείξουμε και θα καταγράψουμε τα προβλήματα, αλλά είναι ευθύνη άλλων να τα επιλύσουν”, ανέφερε χαρακτηριστικά.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος