Κέρκυρα: Μνημόσυνο για τον Κώστα Γεωργάκη

Πενήντα τρία χρόνια συμπληρώνονται φέτος από την αυτοπυρπόληση του Κερκυραίου φοιτητή Κώστα Γεωργάκη, στη Γένοβα της Ιταλίας στις 19 Σεπτεμβρίου του 1970 σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την δικτατορία των συνταγματαρχών στην Ελλάδα.

Η Συντονιστική Επιτροπή Μνήμης και η οικογένεια του θα πραγματοποιήσουν σήμερα στις 11 το πρωί μνημόσυνο στον τάφο του στο 1ο Δημοτικό Νεκροταφείο Κέρκυρας.

Κέρκυρα: Μνημόσυνο για τον Κώστα Γεωργάκη

«Η φλόγα εκείνης της πράξης παραμένει ακόμα ζωντανή δείχνοντάς μας τον δρόμο, τονίζει σε σχετική ανακοίνωση ο βουλευτής του ΚΙΝΑΛ Δημήτρης Μπιάγκης. «Η πράξη αυτοθυσίας του αποτελεί αναμφίβολα μια ηρωική, πατριωτική ενέργεια που οφείλουμε όλοι μας να θυμόμαστε και να τιμούμε. Όχι μόνο με λόγια και ευχές, αλλά με πράξεις και ενέργειες που θα μεταφέρουν καθαρά και δυνατά εκείνες τις τελευταίες λέξεις που βροντοφώναξε μέσα στις φλόγες, εκείνο το: «Ζήτω η Ελεύθερη Ελλάδα».

“Η κληρονομιά, που μας άφησε ο Κώστας Γεωργάκης, είναι βαριά και πολύτιμη”, επισημαίνουν σε ανακοίνωση τους τα μέλη της Ν.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ τονίζοντας ότι «η ανιδιοτέλεια και η αυταπάρνηση του  όπως αυτή εκφράστηκε μας δεσμεύει,  όλους όσοι πιστεύουμε στα ιδανικά της ελευθερίας και της δημοκρατίας να τα προασπίζουμε και να τα ενισχύουμε διαρκώς».
 

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος