Κέρκυρα: Mηνυτήρια αναφορά Αλ. Αυλωνίτη για τις καθυστερήσεις στις αεροδιακομιδές

Mηνυτήρια αναφορά στον εισαγγελέα αναμένεται να καταθέσει σήμερα ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Αλ. Αυλωνίτης, αναφορικά με την διερεύνηση ποινικών ευθυνών σχετικά με τις πρόσφατες διακομιδές δυο παιδιών που εξελίχθηκαν σε «οδύσσεια».Ο κος Αυλωνίτης επίσης αναμένεται, όπως είπε μιλώντας στην ΕΡΤ Κέρκυρας, να διερευνήσει και το περιστατικό στη Λευκίμμη όπου δεν υπήρχε ασθενοφόρο βάρδιας του ΕΚΑΒ για την μεταφορά στο νοσοκομείο 20χρονου αθλητή. Ο κος Αυλωνίτης επισημαίνει ότι «είναι αδιανόητο να χρειάζονται περίπου 8 ώρες για να ολοκληρωθεί μια αεροδιακομιδή με στάσεις για ανεφοδιασμό καυσίμων του ελικοπτέρου στο Ακτιο και λοιπές τραγικές ανοησίες. Οι υποσχέσεις που λάβαμε προ ημερών από τον Πρόεδρο του ΕΚΑΒ ότι λόγω της διακοπής λειτουργίας του αεροδρομίου θα εκτελούνταν αεροδιακομιδές με ελικόπτερο καθ όλο το 24ωρο και γρήγορα, αποδεικνύονται έωλες.»

Αύξηση στις αεροδιακομιδές 

Ο κος Αυλωνίτης τόνισε επίσης ότι αυξήθηκαν τον τελευταίο χρόνο οι αεροδιακομιδές και συγκεκριμένα ότι πραγματοποιήθηκαν από το Αεροδρόμιο της Κέρκυρας προς Αθήνα τον Δεκέμβριο 2021 πέντε αεροδιακομιδές ενώ τον Δεκέμβριο του  2022 δεκαέξι.

“Εκφράζω λοιπόν την ανησυχία μου για την απαράδεκτη και εν πολλοίς εγκληματική κατάσταση που επικρατεί στις αεροδιακομιδές ασθενών από Κέρκυρα προς Αθήνα. Πρέπει όλοι μας να ενεργοποιηθούμε άμεσα από αύριο κιόλας. Η Κέρκυρα δεν ζει στο τρίτο κόσμο», ανέφερε ο ίδιος.

Επίκαιρη ερώτηση και για το θάνατο της γυναίκας στους Παξούς

Ο Αλ. Αυλωνίτης έχει ήδη καταθέσει επίκαιρη ερώτηση και για το θάνατο της γυναίκας στους Παξούς, η  οποία υπέστη αιμορραγικό εγκεφαλικό επεισόδιο στις 10 Δεκεμβρίου και δεν ήταν δυνατή η έγκαιρη μεταφορά της με σκάφος του λιμενικού λόγω της κακοκαιρίας.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος