Κέρκυρα: Μηνύσεις του “Ερημίτης Πλους” για τις παρεμβάσεις της NCH στον Ερημίτη

Μήνυση κατά της εταιρείας NCH Capital κατέθεσε ο σύλλογος “Ερημίτης Πλους” και ο δήμος καθώς, όπως υποστηρίζουν, “η εταιρεία που εκμεταλλεύεται την έκταση του Ερημίτη στη βόρεια Κέρκυρα, πραγματοποιεί εργασίες διάνοιξης δρόμου στον αιγιαλό και περίεργες κινήσεις μπαζώματος στην άκρη της Βρωμόλιμνης και συγκεκριμένα στα ρέματα απορροής”.

Σύμφωνα με τα στελέχη του συλλόγου, “εάν αποκοπεί η απορροή των υδάτων, η λίμνη θα τροφοδοτείται πλέον μόνο με αλμυρό νερό απονεκρώνοντας μέρος του υδροβιοτόπου”.

Πρόκειται για λίμνη που προστατεύεται με το Προεδρικό Διάταγμα 229/2012 για την προστασία και διατήρηση μικρών νησιώτικων υγροτόπων, στο οποίο αναφέρεται το άρθρο 20 του νόμου 3937/2011. Στο συγκεκριμένο Π.Δ. αναφέρονται ονομαστικά και οι τρεις λίμνες της περιοχής.

Να θυμίσουμε ότι πρόσφατα 18 περιβαλλοντικές οργανώσεις από 11 χώρες της Μεσογείου υπέγραψαν επιστολή προς τον πρωθυπουργό ζητώντας την προστασία του υδροβιότοπου.

Μάλιστα τα μέλη του συλλόγου προχώρησαν σε  καταγγελία στο αστυνομικό τμήμα για τις συγκεκριμένες παρεμβάσεις, που όπως υποστηρίζουν αλλοιώνουν το περιβάλλον ενώ κατέθεσαν και μήνυση μαζί με τον δήμο βόρειας Κέρκυρας.

Από την πλευρά της εταιρείας ο εκπρόσωπος στην Κέρκυρα δηλώνει ότι “όλα γίνονται νόμιμα και με τις απαιτούμενες άδειες και πως δεν υπάρχει καμιά παρανομία.

Παράλληλα, ο δήμαρχος βόρειας Κέρκυρας δηλώνει πως η Δημοτική Αρχή θα κινηθεί σε όλες τις αρμόδιες αρχές και θα συνεχίσει τον αγώνα, μαζί με την κοινωνία των πολιτών, μέχρι την τελική δικαίωση, ενώ κάνει λόγο για εγκληματικές ενέργειες της εταιρείας σε βάρος του περιβάλλοντος.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος