Κέρκυρα: Μη μόνιμα μέτρα μέχρι τη διαβούλευση ζητά το Περιφερειακό Συμβούλιο για το Σολάρι

Να μην καθοριστούν μόνιμα και οριστικά μέτρα στο Σολάρι ζήτησε το Περιφερειακό Συμβούλιο κατά τη συνεδρίαση του Σαββάτου. Επίσης το Περιφερειακό συμβούλιο ζητά να γίνει οπωσδήποτε διαβούλευση με τους κατοίκους, τους επαγγελματίες και το Δήμο αλλά και άλλους φορείς όπως το ΕΚΑΒ, η πυροσβεστική και η αστυνομία πριν ληφθούν οι όποιες αποφάσεις.

Την απόφαση ενέκριναν οι παρατάξεις της πλειοψηφίας , κου Σπύρου και του κου Γαλιατσάτου. Το θέμα έφερε προς συζήτηση η Λαϊκή Συσπείρωση η οποία ψήφισε τη δική της πρόταση διατηρώντας ουσιαστικά τις αμφιβολίες της για τις προθέσεις της περιφερειακής αρχής.
Η αντιπεριφεριάρχης Μελίτα Ανδριώτη ανακοίνωσε πως ήδη έχει καθοριστεί ραντεβού με την Δήμαρχο για την ερχόμενη Παρασκευή και θεώρησε φυσικό να γίνουν συζητήσεις και με τους επαγγελματίες και τους κατοίκους.

Η Περιφερειακή αρχή φάνηκε από τις τοποθετήσεις να επιθυμεί να μετατρέψει το χαρακτηρισμό της οδού από εθνική σε δημοτική αλλά γνωρίζοντας ότι αυτό απαιτεί χρόνο και μη θέλοντας να εγκαταλείψει το θέμα στον αυτοματισμό του χρόνου θέλει να ολοκληρώσει τις μετρήσεις ώστε να υποβάλλει πρόταση με επιχειρήματα προς το αρμόδιο Υπουργείο για την μετατροπή του χαρακτηρισμού αλλά και να δοθεί μια λύση για το μεσοδιάστημα.

Εκείνο που φάνηκε να ανησυχεί τους περιφερειακούς συμβούλους και ιδιαίτερα τη Λαϊκή Συσπείρωση που έθεσε το θέμα, είναι ότι ήδη γίνονται κίτρινες γραμμές στο οδόστρωμα που ενδεχομένως υποδηλώνουν ότι υποκρύπτουν προειλημμένες αποφάσεις για την πλήρη απαγόρευση της στάσης και στάθμευσης και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος