Κέρκυρα: Μεγάλη συμμετοχή στην απεργιακή συγκέντρωση – Μήνυση της Π.Ι.Ν. για προσβολή συμβόλου

Μεγάλη ήταν η συμμετοχή στη χθεσινή συγκέντρωση και πορεία ενάντια στο εργασιακό νομοσχέδιο που αναμένεται να συζητηθεί στην ολομέλεια της Βουλής την ερχόμενη Πέμπτη.
Η συγκέντρωση και πορεία των εργαζομένων στην Κέρκυρα είχε από τις μεγαλύτερες συμμετοχές που έχουν καταγραφεί τα τελευταία χρόνια στο Εργατικό κίνημα. Ξεκίνησε στις 10.00 το πρωί έξω από το Εργατικό Κέντρο και απλώθηκε στην Λ. Αλεξάνδρας. Στη συνέχεια πραγματοποιήθηκε πορεία στους δρόμους της πόλης η οποία κατέληξε έξω από το κτίριο της Π. Ε. Κέρκυρας όπου πραγματοποιήθηκε “hapening” με τους εργαζόμενους να έχουν τοποθετήσει στο κέντρο της μικρής πλατείας ένα κάδο απορριμμάτων στον οποίο “έριξαν” το ν/σ Χατζηδάκη, το πρόγραμμα “ΣΥΝεργασία”, τον εργοδοτικό συνδικαλισμό, την πολιτική της Ευρωπαϊκής Ένωσης, την πολιτική της Περιφερειάρχη Ρ. Κράτσα κλπ.

Κέρκυρα: Μεγάλη συμμετοχή στην απεργιακή συγκέντρωση – Μήνυση της Π.Ι.Ν. για προσβολή συμβόλου
dav

Στην κίνηση αυτή η Περιφέρεια Ιονίων Νήσων αντέδρασε και με σημερινή ανακοίνωση δηλώνει ότι καταθέτει μήνυση κατά παντός υπευθύνου, σημειώνοντας: “Παράνομη υποστολή και αρπαγή της σημαίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης από διαδηλωτές-απεργούς πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 10 Ιουνίου 2021, στην Κέρκυρα, ημέρα απεργίας, έξω από το κτίριο της Περιφερειακής Ενότητας Κέρκυρας (επί της οδού Σαμάρα). Η απαράδεκτη αυτή πράξη συνοδεύτηκε και από αρπαγή καρέκλας από την Αίθουσα Συνεδριάσεων του δευτέρου ορόφου του κτιρίου της Περιφερειακής Ενότητας Κέρκυρας, ενώ συνοδεύτηκε από φωνές και συνθήματα ότι η σημαία και η καρέκλα έχουν θέση στον κάδο σκουπιδιών, όπου τελικά τα τοποθέτησαν οι διαδηλωτές.
Η Αντιπεριφερειάρχης Κέρκυρας, Μελίτα Ανδριώτη, ενημέρωσε άμεσα την Περιφερειάρχη, Ρόδη Κράτσα – Τσαγκαροπούλου, για το επεισόδιο και κατόπιν συνεννόησης υπέβαλε μήνυση κατ’ αγνώστων, για προσβολή δημοσίου συμβόλου και φθορά ξένης ιδιοκτησίας και μάλιστα δημόσιας αρχής στην Αστυνομική Διεύθυνση Κέρκυρας.
Η προσβολή του συμβόλου της Ευρωπαϊκής σημαίας συνιστά ποινικά κολάσιμη πράξη (άρθρο 191Α του Ποινικού Κώδικα – Ν. 4619/2019) και θίγει την ευρωπαϊκή ταυτότητα των Κερκυραίων πολιτών.
Η σημαία δεν αποτελεί απλώς αντικείμενο, αλλά ιερό σύμβολο που εκφράζει την αξία της ενότητας και της αλληλεγγύης των ευρωπαϊκών κρατών και λαών και απαιτεί τον σεβασμό και την τιμή. Κοσμεί όλα τα κτίρια της χώρας μας.
Η Περιφέρεια Ιόνιων Νήσων είναι σταθερά προσηλωμένη στις αρχές της νομιμότητας και του σεβασμού των εθνικών και ευρωπαϊκών συμβόλων”.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος