Κέρκυρα: Μεγάλη συμμετοχή στην απεργία των ξενοδοχοϋπαλλήλων

Σε ποσοστό που πλησιάζει το 100% είναι η συμμετοχή των εργαζομένων στη σημερινή απεργία στα ξενοδοχεία της εταιρείας LUIS, KERKYRA GOLF και REGENCY, όπου πραγματοποιήθηκε και απεργιακή συγκέντρωση των εργαζομένων έξω από τα ξενοδοχεία.

Ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Σταμάτης Πελάης μιλώντας σήμερα στην ΕΡΑ ΚΕΡΚΥΡΑΣ εξήγησε, ότι οι λόγοι, που ωθούν τους εργαζόμενους σε τόσο υψηλά ποσοστά συμμετοχής στην απεργία είναι οι συνθήκες εργασίας και οι χαμηλοί μισθοί. Το Εργατικό Κέντρο σήμερα ζήτησε από την συγκεκριμένη εταιρεία την υπογραφή επιχειρησιακής συλλογικής σύμβασης εργασίας το κείμενο της οποίας η διεύθυνση της εταιρείας αρνήθηκε να παραλάβει και απεστάλη με δικαστικό κλητήρα.

Παράλληλα αυτές τις μέρες παρατηρείται ακόμη μεγαλύτερο πρόβλημα εντατικοποίησης της εργασίας, διότι σε πολλά ξενοδοχεία, επιχειρήσεις εστίασης και άλλες επιχειρήσεις είναι ασθενείς με κορονοϊό πολλοί εργαζόμενοι, με αποτέλεσμα όσοι απομένουν να επιβαρύνονται. Μάλιστα, υπάρχουν πληροφορίες ότι συγκεκριμένη εργαζόμενη – καμαριέρα – μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο λιπόθυμη, γιατί δεν άντεξε την κούραση από τις πολλές υπερωρίες.
Ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Σταμάτης Πελάης επιβεβαίωσε επίσης τις πληροφορίες, ότι υπάρχουν εργαζόμενοι, που αναγκάζονται να εργαστούν έστω και αν, οι ίδιοι, είναι ασθενείς με κορονοϊό. Επίσης, δήλωσε ότι υπάρχουν 2-3 ξενοδοχεία, που θα είχαν κλείσει, αν γινόταν έλεγχοι, δεδομένου ότι έχουν ασθενήσει περισσότεροι εργαζόμενοι από όσους προβλέπουν τα πρωτόκολλα.
Με δεδομένο ότι φέτος δεν υπάρχουν ξενοδοχεία καραντίνας το πρόβλημα αντιμετωπίζεται εσωτερικά από τα ίδια τα ξενοδοχεία και τους εργαζόμενους σε αυτά. Σύμφωνα πάντως με μαρτυρίες το πρόβλημα της μετάδοσης δεν προέρχεται τόσο από τους πελάτες, αλλά οι εργαζόμενοι μεταδίδουν ο ένας στον άλλο τον ιό, εξαιτίας του ότι δουλεύουν σε κοινούς χώρους.
Σήμερα μάλιστα πραγματοποιήθηκε διαδικτυακά, σύσκεψη που προκάλεσε η ΠΙΝ και συμμετείχαν οι ξενοδόχοι για την διαχείριση των κρουσμάτων στους πελάτες των ξενοδοχείων και των ενοικιαζόμενων διαμερισμάτων.
Τις ίδιες καταγγελίες έχει στο γραφείο του και ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Α. Αυλωνίτης ο οποίος – αν και ασθενής και ο ίδιος με κορονοϊό – έδωσε τηλεφωνική συνέντευξη σήμερα στο σταθμό μας. Ο βουλευτής τονίζει, ότι έχουν πυκνώσει οι καταγγελίες εργαζομένων για τις κακές συνθήκες εργασίας και για την έλλειψη ελέγχων, δεδομένου ότι το προσωπικό της Επιθεώρησης εργασίας έχει αποδεκατιστεί.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος