Κέρκυρα: Μεγάλη σπατάλη καταγγέλλει ο ΣΥΡΙΖΑ – Π.Σ στις συμβάσεις του νοσοκομείου με ιδιώτες ακτινολόγους

Την πρόσφατη απόφαση του Δ.Σ του Νοσοκομείου Κέρκυρας να υπογράψει σύμβαση για τις διαγνωστικές εξετάσεις με ιδιώτες ακτινολόγους καταγγέλλει η Ομάδα Υγείας του ΣΥΡΙΖΑ.

Σύμφωνα με το μέλος της ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ Φοίβο Κακαβίτσα το πρόβλημα που δημιουργείται είναι διπλό. Από τη μία πρόκειται για μεγάλη σπατάλη του δημοσίου χρήματος αφού η σύμβαση έχει αντικείμενο 379.000 ευρώ για ένα χρόνο από την άλλη πλευρά ωθεί τους νοσοκομειακούς γιατρούς να παραιτούνται από το δημόσιο και στη συνέχεια ως ιδιώτες πλέον να πληρώνονται με πολλαπλάσιες αμοιβές για την ίδια δουλειά.

 Ήδη σήμερα, σύμφωνα με τον κο Κακαβίτσα οι αξονικές τομογραφίες στέλνονται σε συμβεβλημένο γιατρό στη Λάρισα για τη διάγνωση, αυτές που γίνονται με τα μηχανήματα του νοσοκομείου και αξιοποιώντας το προσωπικό (τεχνολόγους) του νοσοκομείου.

Τέλος, υπογραμμίζει ότι «η πολιτική της Νέας Δημοκρατίας, δε βάζει θεμέλια για την βελτίωση της κατάστασης στο νοσοκομείο. Μετά τις παραιτήσεις/συνταξιοδοτήσεις 5 ακτινολόγων (και ενώ έρχεται και ακόμα μια συνταξιοδότηση σε 20 μέρες από τώρα), πρακτικά η διοίκηση λέει τώρα σε όλους τους μόνιμους ιατρούς “Παραιτηθείτε και σας προσφέρουμε δεκαπλάσια αμοιβή και βελτιωμένες συνθήκες εργασίας, χωρίς εφημερίες, αν κάνετε σύμβαση ως ιδιώτες¨.

Θα θυμίσουμε ότι για 6 αποχωρήσεις ιατρών στο ακτινολογικό ότι το νοσοκομείο έχει προκηρύξει στο μεταξύ μόνο 2 μόνιμες θέσεις ακτινολόγων. Αντί δηλαδή να δώσουν αυξήσεις για να προσελκύσουν νέους μόνιμους ιατρούς και αντί να προκηρύξουν τις απαραίτητες οργανικές θέσεις που έμειναν κενές εξαιτίας της πολιτικής που εφαρμόζουν, σκορπίζουν λεφτά σε ιδιώτες για πρόσκαιρη κάλυψη.

Με το ποσό αυτό αν ήθελε, το νοσοκομείο μας θα έκανε προκήρυξη για 12 (ΔΩΔΕΚΑ) μόνιμους ακτινολόγους

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος