Κέρκυρα: Με πρόστιμο 2.000 ευρώ απειλούνται όσοι εγκαταλείπουν μπάζα δίπλα στους κάδους

Επιμένουν οι επαγγελματίες που ασχολούνται με τον οικοδομικό κλάδο να εναποθέτουν τα απορρίμματα των εργασιών τους δίπλα από τους κάδους οικιακών απορριμμάτων. Για το λόγο αυτό το Τμήμα Διαχείρισης Απορριμμάτων του Δήμου Κεντρικής Κέρκυρας τονίζει ότι το πρόστιμο είναι 2.000 ευρώ.

Η ανακοίνωση

ΟΛΟΙ όσοι ασχολούνται με οικοδομικές εργασίες, πρέπει να παραδίδουν τα απόβλητα αδρανή υλικά (μπάζα, κουφώματα, υαλοστάσια, υλικά αποξηλώσεων, ογκώδη) στις μονάδες που τα επεξεργάζονται και να σταματήσουν τις ανατροπές φορτίων δίπλα στους κάδους.

Ο νόμος προβλέπει ότι τα Απόβλητα από Εκσκαφές, Κατασκευές και Κατεδαφίσεις (ΑΕΚΚ) πρέπει να τα διαχειριζόμαστε με στόχο την επαναχρησιμοποίηση και ανακύκλωση και να τα παραδίδουμε στις μονάδες που λειτουργούν για αυτό το σκοπό στο Δήμο μας.

Το γνωρίζουν οι μηχανικοί, οι εργολάβοι, οι επαγγελματίες που ασχολούνται με τον οικοδομικό κλάδο, οι μεταφορείς υλικών.

Οι ιδιοκτήτες των οικοδομών οφείλουν να ελέγχουν όσους απασχολούν. Μπάζα και άλλα άχρηστα και αδρανή υλικά  μεταφέρονται με ευθύνη του ιδιοκτήτη ή του υπευθύνου εργασιών στους ειδικούς χώρους υποδοχής μπαζών.

Επισημαίνουμε ότι, η εσκεμμένη εγκατάλειψη αντικειμένων ή μπαζών από επαγγελματικά αυτοκίνητα εργολάβων ή μεταφορέων σε δρόμους ή άλλους κοινόχρηστους χώρους επισύρει πρόστιμο ύψους 2.000 €. Το οποίο θα επιβληθεί, ώστε ο Δήμος να καλύψει τη δαπάνη καθαρισμών που προκαλείται. 

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος