Κέρκυρα: Με πολλά προβλήματα το 2ο Ειδικό σχολείο

Με πολλά προβλήματα ξεκίνησε φέτος τη λειτουργία του το 2ο Ειδικό Σχολείο, δηλαδή αυτό που στεγάζεται στο σχολικό κέντρο Αγρού και καλύπτει τα παιδιά της Βόρειας Κέρκυρας.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο του συλλόγου εκπαιδευτικών πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης Αντώνη Κουρσάρη το σχολείο είναι στον 1ο όροφο επομένως μη προσεγγίσιμο από άτομα με κινητικά προβλήματα και έχει σοβαρές ελλείψεις σε προσωπικό.
Σύμφωνα με την ανακοίνωση του ΣΕΠΕ:
“Δυστυχώς, τη φετινή σχολική χρονιά το σχολείο λειτουργεί με πολλές ελλείψεις σε Ειδικό Εκπαιδευτικό Προσωπικό και σε Ειδικό Βοηθητικό Προσωπικό με ευθύνη της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου Παιδείας, ενώ είναι συνεχείς οι μετακινήσεις εκπαιδευτικών με αποφάσεις του ΠΥΣΠΕ Κέρκυρας, γεγονός που διαταράσσει την παιδαγωγική συνέχεια και παρεμποδίζει την απρόσκοπτη εκπαιδευτική διαδικασία. Ταυτόχρονα, ενώ έχει αυξηθεί ο αριθμός των εγγεγραμμένων μαθητών και συνεχώς καταγράφονται αιτήματα νέων εγγραφών, τα προβλήματα διογκώνονται:
• Η έλλειψη Λογοθεραπευτή .
• Κρίνεται αναγκαία η τοποθέτηση ενός ακόμη Ειδικού Βοηθητικού Προσωπικού στο σχολείο.
• Η ανάγκη για Ψυχολόγο και Κοινωνικό Λειτουργό.
• Η πρόσληψη Σχολικού Νοσηλευτή.
• Σε επίπεδο ενασχόλησης με δημιουργικές δραστηριότητες, οι μαθητές στερούνται Μουσικής, Πληροφορικής και Αγγλικών.
Αναφορικά με την κτιριακή υποδομή, παρά την παραχώρηση ακόμη μίας αίθουσας από το Σχολικό Κέντρο Αγρού, δεν είναι δυνατή η χρήση αυτής, καθώς η αίθουσα βρίσκεται στον πρώτο όροφο του κτιρίου και υπάρχουν μαθητές που αντιμετωπίζουν κινητικά προβλήματα. Συνεπώς, χωρίς το απαραίτητο προσωπικό δε μπορούν να εξυπηρετηθούν οι ανάγκες όλων των μαθητών και να αξιοποιηθεί η αίθουσα. Ως αποτέλεσμα αυτής της κατάστασης, οι μαθητές «στοιβάζονται» σε μια αίθουσα διδασκαλίας στην οποία πραγματοποιούνται ταυτόχρονα και οι φυσιοθεραπείες τους. Εξαιτίας ιδιομορφίας του κτιρίου και της εξωτερικής σκάλας για την οποία οι μαθητές χρειάζονται συνεχή βοήθεια και επιτήρηση, ελλείψει βοηθητικού προσωπικού είναι απαραίτητη η τοποθέτηση ανυψωτικού καθίσματος ΑΜΕΑ”.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος