Κέρκυρα: Με γιατρούς από άλλα νοσοκομεία της 6ης ΥΠΕ ενισχύεται το νοσοκομείο

Η προσωρινή λύση της ενίσχυσης του νοσοκομείου της Κέρκυρας με γιατρούς από άλλα νοσοκομεία της 6ης ΥΠΕ και κυρίως από τα νοσοκομεία των Ιωαννίνων, αποφασίστηκε να εφαρμοστεί για τις επόμενες εβδομάδες προκειμένου να μην δημιουργηθεί πρόβλημα στη λειτουργία της παθολογικής αλλά και της καρδιολογικής κλινικής.

Αυτό είναι το βασικό αποτέλεσμα της πολύωρης τηλεδιασκέψεις με τους παράγοντες του νοσοκομείου της Κέρκυρας, καθώς και τον γενικό γραμματέα υγείας του αρμόδιου Υπουργείου στην οποία προήδρευσε ο Διοικητής της 6ης ΥΠΕ Γιάννης Καρβέλης.
Ο κύριος Καρβέλης ο οποίος έφτασε στην Κέρκυρα νωρίς χθες το πρωί, είχε αρχικά συναντήσεις με τους εκπροσώπους των γιατρών του νοσοκομείου αλλά και τον πρόεδρο του Ιατρικού Συλλόγου Δημήτρη Καλούδη.
Σύμφωνα με πληροφορίες, στα θέματα που εξετάστηκαν εκτός τις προσπάθειες για εξεύρεση άμεσων λύσεων ενίσχυση του νοσοκομείου αποτέλεσε και το κλίμα το οποίο επικρατεί και το οποίο έχει οδηγήσει τους τελευταίους μήνες σε παραιτήσεις γιατρών.
Το Υπουργείο Υγείας προκήρυξη σήμερα δύο θέσεις για παθολογική κλινική του νοσοκομείου της Κέρκυρας, ενώ η προσωρινή ενίσχυση με γιατρούς από όλα νοσοκομεία προκειμένου να καλύψουν κυρίως τις εφημερίες, αναμένεται να ξεκινήσει από την επόμενη Δευτέρα.
Ο κύριος Καρβέλης αναμένεται να παραμείνει και σήμερα στην Κέρκυρα όπου θα έχει επαφές με τα στελέχη των κέντρων υγείας του νομού
Ρεπορτάζ: Γιάννης Ανδριώτης
Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος