Κέρκυρα: Με 10 πτήσεις ξεκίνησε σήμερα η τουριστική περίοδος στο νησί των Φαιάκων

Προσγειώθηκε με 120 τουρίστες η πρώτη πτήση

Ποδαρικό για την έναρξη της φετινής τουριστικής σεζόν, έκανε σήμερα στο αεροδρόμιο “Ι. Καποδίστριας” της Κέρκυρας πτήση, προερχόμενη από το Μπέλφαστ της Ιρλανδίας με 120 επιβάτες.

Τους επιβάτες της πρώτης πτήσης υποδέχτηκε με παραδοσιακή ελληνική μουσική, μικρή μπάντα της Φιλαρμονικής Ι. Καποδίστριας αλλά και κερκυραίες και κερκυραίαοι με παραδοσιακές στολές που τους προσέφεραν κερκυραικά κεράσματα και Κουμ Κουάτ.

Όπως μετέδωσε ο δημοσιογράφος της ΕΡΤ Γιάννης Ανδριώτης, πρόκειται για την πρώτη από τις συνολικά 10 πτήσεις που θα προσγειωθούν σήμερα Κυριακή στο νησί των Φαιάκων, με επισκέπτες που καταφθάνουν απο το εξωτερικό, ώστε να απολαύσουν για λίγες ημέρες τις ομορφιές του νησιού σε μια off σεζόν περίοδο, να καταλύσουν στα σπίτια τους ή να κάνουν δουλειές.

Σύμφωνα με εκτιμήσεις, οι πτήσεις αναμένεται να αυξηθούν περαιτέρω τις επόμενες ημέρες και να κορυφωθούν κατά την διάρκεια του Ορθόδοξου αλλά και του Καθολικού Πάσχα που προηγείται κατά μια εβδομάδα, ενώ μετά από μια ήπια ύφεση, οι πτήσεις από την 1η Μαΐου θα αυξηθούν κατακόρυφα από περιοχές όπως την Ιρλανδία, το Βέλγιο, την Πολωνία και Ισπανία, εκτός από τις παραδοσιακές χώρες της Γερμανίας και Βρετανίας.

Ρεπορτάζ: Κέρκυρα: Γιάννης Ανδριώτης

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος