Κέρκυρα: Ξεκίνησε η μεταστέγαση της Πυροσβεστικής στο κτίριο της Ι. Ανδρεάδη

Έως το τέλος του Νοεμβρίου θα έχει ολοκληρωθεί η μεταστέγαση του συνόλου των πυροσβεστικών υπηρεσιών από το κτίριο που σήμερα φιλοξενεί τον 1ο σταθμό στην οδό Μαρασλή, στο κτίριο του πρώην Νοσοκομείου στην Ιουλίας Ανδρεάδη, σύμφωνα με διαταγή που εκδόθηκε από το Αρχηγείο της πυροσβεστικής.

Το κτίριο του πρώτου σταθμού παρουσιάζει αρκετά προβλήματα και πολλές φορές οι συνδικαλιστές έχουν καταγγείλει τις άθλιες, όπως επισημαίνουν συνθήκες εργασίας. Μάλιστα πρόσφατα είχαν  συναντηθεί και με τον αρχηγό του Πυροσβεστικού Σώματος επισημαίνοντας τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν.

Επίσης από τις 21 Οκτωβρίου έχει γίνει κτιριακός έλεγχος από την πολεοδομία και την διεύθυνση υγείας ενώ με επιστολή τους προς τον προϊστάμενο του τμήματος υγιεινής  της περιφέρειας η πανελλήνια ομοσπονδία πενταετούς  υποχρέωσης και Συμβασιούχων πυροσβεστών ζητούν εκ νέου άμεσο υγειονομικό έλεγχο. Να σημειωθεί ότι η διοίκηση έχει προχωρήσει από τον Οκτώβριο σε εργασίες στο κτίριο επί της οδού Μαρασλή  παράλληλα με την προετοιμασία της μεταφοράς όλων των υπηρεσιών στο νέο κτίριο.

Η μεταστέγαση ξεκίνησε πριν από μια περίπου εβδομάδα ενώ η ένωση πυροσβεστικών υπαλλήλων ζητά να τηρηθεί το κτιριολογικό πρόγραμμα και να γίνουν οι ανάλογες εσωτερικές αλλαγές στο νέο κτίριο προκειμένου να είναι καλύτερες οι συνθήκες για όλους τους εργαζόμενους. Επίσης θέτουν και ζητήματα επιχειρησιακά, όπως η αδυναμία φιλοξενίας στον αύλειο χώρο του συνόλου των οχημάτων που διαθέτει η πυροσβεστική αλλά και η έλλειψη εξόδου βαρέων οχημάτων.

Την ίδια ώρα στο κτίριο (επί της οδού Ιουλίας Ανδρεάδη) που στεγάζει την διεύθυνση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, δεν έχει ολοκληρωθεί το έργο «ΔΙΑΜΟΡΦΩΣΗ ΧΩΡΩΝ ΚΤΙΡΙΟΥ Π.Υ.Κ. ΚΑΙ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΠΡΑΤΗΡΙΟΥ ΥΓΡΩΝ ΚΑΥΣΙΜΩΝ» που εκτελεί η ΠΙΝ, καθώς σύμφωνα με πληροφορίες προέκυψαν θέματα τεχνικά που δεν είχαν προβλεφθεί  και τα οποία γίνεται προσπάθεια να επιλυθούν. Για το λόγο αυτό ο εργολάβος έχει σταματήσει τις εργασίες που  αναμένεται να ξεκινήσουν και πάλι μόλις αντιμετωπιστούν τα προβλήματα, πιθανότατα την ερχόμενη εβδομάδα.

Οι εργασίες που έχουν ήδη ολοκληρωθεί αφορούν τη  διαμόρφωση χώρων στο επίπεδο του υπογείου του υπάρχοντος κεντρικού κτιρίου και υπολείπονται ακόμα οι εργασίες  διαμόρφωσης  του  υπάρχοντος προκάτ, η εγκατάσταση δεξαμενών καυσίμων για την τροφοδοσία των οχημάτων της Υπηρεσίας  και μικροεργασίες στον αύλειο χώρο. Η σύμβαση του έργου υπεγράφη από την ΠΙΝ και την «3Κ Τεχνική Ανώνυμος Εταιρεία» το Μάιο του 2021 με προϋπολογισμό 238.500,00 € και ορίζοντα υλοποίησης τους 12 μήνες από την υπογραφή της.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος