Κέρκυρα: Ξεκίνησαν οι διαδικασίες για την ανέγερση Περιφερειακού Ιατρείου στον Άγ. Ματθαίο

Υπεγράφη χθες μεταξύ της 6ης ΥΠΕ και του Δήμου Νότιας Κέρκυρας παρουσία του βουλευτή της ΝΔ Στ. Γκίκα, και των δημοτικών συμβούλων Γ. Σαγιά και Σ. Ανδριώτη, η σύμβαση για την παραχώρηση οικοπέδου στον Αγ. Ματθαίο, προκειμένου να αναγερθεί νέο Περιφερειακό Ιατρείο. Σημειώνεται ότι η χρηματοδότηση για την υλοποίηση του έργου έχει εξασφαλιστεί.

Ο διοικητής της 6ης Υγειονομικής Περιφέρειας (ΥΠΕ), Γιάννης Καρβέλης και ο Γενικός Γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, Μάριος Θεμιστοκλέους βρίσκονται από χθες στην Κέρκυρα, ενώ σήμερα ο κος Θεμιστοκλέους αναμένεται να επισκεφθεί το νησί των Οθωνών και το κέντρο υγείας Κέρκυρας.

Ο κος Καρβέλης αναφέρθηκε και στην διαδικασία δημοπράτησης με χρηματοδότηση 2 περίπου εκ. ευρώ από το ταμείο ανάκαμψης για την ανακαίνιση των τριών κέντρων υγείας της Κέρκυρας που αφορούν τόσο τις κτιριακές υποδομές όσο και τον ιατροτεχνολογικό εξοπλισμό.

Ο δήμαρχος νότιας Κέρκυρας επεσήμανε, ότι το περιφερειακό ιατρείο του Αγίου Ματθαίου, ήταν ένα αίτημα πολλών ετών που τελικά υλοποιείται, αποδεικνύοντας ότι όταν υπάρχει συνεργασία υπάρχει και αποτέλεσμα για τον τόπο.

Τέλος ο κος Γκίκας υπογράμμισε ότι έχει ξεκινήσει η διαδικασία υλοποίησης της κυβερνητικής δέσμευσης και ευχαρίστησε όλους όσοι συνέβαλλαν σε αυτή την προσπάθεια.

Ρεπορτάζ: ΕΡΤ Γιάννης Ανδριώτης

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος