Κέρκυρα: Ξεκινά με 10 πτήσεις την Κυριακή η τουριστική σεζόν στο αεροδρόμιο

Προσβάσιμος για όλα τα αεροπλάνα είναι και πάλι από σήμερα το πρωί ο διάδρομος του Διεθνούς Αερολιμένα Ιωάννης Καποδίστριας καθώς ολοκληρώθηκαν οι εργασίες που εκτελούνταν με βάση της οδηγίες της Ευρωπαϊκής Επιτροπής περί ασφάλειας των αεροδρομίων.

Το αεροδρόμιο να θυμίσουμε είχε κλείσει εντελώς δυο 15νθήμερα τον Ιανουάριο και τον Φεβρουάριο, ενώ από τέλη Φεβρουαρίου έως και σήμερα είχε δοθεί προς χρήση ένα μόνο μέρος του διαδρόμου για μικρής χωρητικότητας αεροσκάφη.

Έναρξη της τουριστικής σεζόν με 10 πτήσεις

Αισιόδοξα ξεκινάει η σεζόν στο αεροδρόμιο μεθαύριο Κυριακή, όπου αναμένονται 10 πτήσεις εξωτερικού. Η πρώτη πτήση της Easy Jet από Μπέλφαστ θα προσγειωθεί στο αεροδρόμιο στις 11.25, ενω θα ακολουθήσουν άλλες 9 πτήσεις το απόγευμα και το βράδυ, τρεις από Βρετανία, τρεις από την Πολωνία, μια από Ισπανία, μια από Ιταλία, και μια από Βέλγιο και Σλοβακία. Μάλιστα για τους τουρίστες της  πρώτης πτήσης εξωτερικού για το 2023, ο δήμος και οι φορείς του τουρισμού ετοιμάζουν θερμή υποδοχή με τοπικά κεράσματα και με την παρουσία φιλαρμονικής.

Εν τω μεταξύ, για την πρώτη εβδομάδα από 26 Μαρτίου έως 1 Απριλίου αναμένονται 60 πτήσεις από σχεδόν όλη την Ευρώπη. Οι έως τώρα εκτιμήσεις κάνουν λόγο για ποσοστά που την φετινή σεζόν θα πλησιάσουν τα περυσινά όπου σημειώθηκε χρονιά ρεκόρ για τον τουρισμό.  

Να σημειωθεί οτι από φέτος και συγκεκριμένα από τον Ιούνιο, ξεκινάει μια φορά την εβδομάδα και η σύνδεση με το Ντουμπάι, ενώ και φέτος λόγω πολέμου, δεν περιλαμβάνονται στο πρόγραμμα πτήσεις από την Ρωσία και την Ουκρανία.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος