Κέρκυρα: Κόβονται 35 και όχι 150 δέντρα, δηλώνει η δήμαρχος για το άλσος – Απαντήσεις και για το skate

Να σταματήσει άμεσα η διασπορά ψευδών ειδήσεων και να πάψει το έργο της ανάπλασης του άλσους της Γαρίτσας να αποτελεί πεδίο μικροπολιτικών και αντιπολιτευτικών αντιπαραθέσεων, ζήτησε η δήμαρχος κεντρικής Κέρκυρας κατά τη διάρκεια συνέντευξης τύπου που παραχώρησε εν όψει και της συνεδρίασης του δημοτικού συμβουλίου της Τετάρτης που περιλαμβάνει στη ημερήσια διάταξη το συγκεκριμένο θέμα.

Μαζί με τη δήμαρχο, ο αντιδήμαρχος τεχνικών υπηρεσιών, ο εργολάβος του έργου, επιστημονικοί συνεργάτες και υπηρεσιακοί παράγοντες έδωσαν συγκεκριμένα στοιχεία για το έργο, παρουσιάζοντας τις παρεμβάσεις που πρόκειται να γίνουν και αφορούν τους χώρους πρασίνου και τις εγκαταστάσεις αθλοπαιδιών.

Θα κοπούν 53 δέντρα, θα φυτευτούν 153

Αναφορικά με τα όσα παρουσιάζει ο σύλλογος κατοίκων της Γαρίτσας για πάνω από 150 δέντρα που θα κοπούν στο άλσος, τόσο η δήμαρχος όσο και ο αντιδήμαρχος τεχνικών υπηρεσιών υπογράμμισαν με έμφαση ότι τα δέντρα που θα ξεριζωθούν δεν θα ξεπερνούν τα 35 ενώ πρόκειται κυρίως για άρρωστα ή σαθρά δέντρα, τα οποία θα μπορούσαν να αποδειχθούν επικίνδυνα. Στη θέση τους, όπως είπαν, αναμένεται να φυτευτούν 153 δέντρα, 10 χιλιάδες λουλούδια και αρωματικά φυτά και πάνω από 500 θάμνοι.

Παράλληλα θα διαμορφωθούν χώροι ψυχαγωγίας και άθλησης, ανακαίνιση των τουαλετών και πρόσβαση των ΑΜΕΑ. Δημιουργούνται επίσης δύο ολοκαίνουριες παιδικές χαρές, υπαίθριο γυμναστήριο για τους ενηλίκους, δύο γήπεδα μπάσκετ, ένα γήπεδο Bocce, πίστα και όχι γήπεδο σκέιτ, χαμηλού μάλιστα ύψους μετακινούμενων στοιχείων εγκατάστασης, δύο χώροι με τραπέζια πιγκ-πογκ και παράλληλα τοποθετούνται νέα παγκάκια και νέα φωτιστικά στο σύνολο του Άλσους Γαρίτσας-Ανεμομύλου.

Κέρκυρα: Κόβονται 35 και όχι 150 δέντρα, δηλώνει η δήμαρχος για το άλσος – Απαντήσεις και για το skate

Κινδυνεύει το έργο αν υπάρξουν αλλαγές στη μελέτη

Όσον αφορά την κατασκευή πίστας skate board, με την οποία επίσης διαφωνούν οι κάτοικοι της Γαρίτσας, επεσήμαναν ότι η ανάπλαση του άλσους είναι έργο ύψους 2,5 περίπου εκ. ευρώ που υλοποιείται στο πλαίσιο του προγράμματος ΕΣΠΑ και η όποια αλλαγή του φυσικού αντικειμένου επιφέρει κινδύνους για την χρηματοδότηση του. «Το έργο έχει συμβασιοποιηθεί, έχει εγκατασταθεί ο εργολάβος, έχει ήδη ξεκινήσει η κατασκευή του και δεν μπορούν να γίνουν ουσιαστικές μεταβολές», όπως σημείωσε η δήμαρχος. Επίσης επεσήμανε ότι η προσφυγή των κατοίκων της Γαρίτσας στο ΣτΕ έγινε για το σύνολο της μελέτης και θέτει σε κίνδυνο το σύνολο της ανάπλασης,

Τέλος η Μ. Υδραίου κάλεσε την τοπική κοινωνία να ενεργοποιηθεί και να διεκδικήσει το συγκεκριμένο έργο, σημειώνοντας  με έμφαση ότι «θα πρέπει όλοι να σεβαστούμε τους θεσμούς και να σταματήσει η πόλωση”.

Συνεχίζεται η εργολαβία

Από την πλευρά του ο εργολάβος, υπογράμμισε ότι έχουν ήδη γίνει εργασίες στα υπόγεια δίκτυα, στα πεζοδρόμια, κλαδέματα κ.ά. και επιταχύνονται το  τελευταίο διάστημα, έτσι ώστε να είναι συνεπής με το χρονοδιάγραμμα. Το έργο αναμένεται να ολοκληρωθεί σε 18 μήνες από την υπογραφή της σύμβασης, απομένει δηλαδή ένας ακόμη χρόνος εργασιών.

«Ήρθαμε να κάνουμε ένα συγκεκριμένο έργο και όχι να βρεθούμε σε αντιπαράθεση με τους κατοίκους», δήλωσε ο εργολάβος, σύμφωνα με τον οποίο αυτές τις μέρες  οι εργασίες συνεχίζονται στο σημείο του άλσους που βρίσκεται πιο κοντά στον Ανεμόμυλο.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος