Κέρκυρα: Κοινό μέτωπο τουριστικών φορέων για το ΙΕΚ τουρισμού

Σε κοινή συνέντευξη τύπου προχώρησαν την Τρίτη τέσσερις τουριστικοί φορείς της Κέρκυρας, προκειμένου να τονίσουν για ακόμη μια φορά  “τις άκρως ανησυχητικές και δυσοίωνες εξελίξεις που αφορούν στην λειτουργία του ΙΕΚ τουρισμού, ιδίως μετά την παραίτηση του Δ. Μπακύρα από  τη θέση του Διευθυντή της σχολής”.

Οι πρόεδροι της Ομοσπονδίας Ενοικιαζομένων Δωματίων, της Ένωσης Ξενοδόχων, του Συνδέσμου Ταξιδιωτικών Πρακτόρων και της Ιονίου Ομοσπονδίας Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας, τόνισαν μεταξύ άλλων ότι «η σημερινή κατάσταση και η εικόνα της πλήρους διάλυσης του ΙΕΚ Τουρισμού δεν τιμά κανέναν. Μετά από πολύμηνη αναμονή και ατελέσφορες υποσχέσεις, με αποκορύφωμα την επιστολή παραίτησης του  Διευθυντή του ΙΕΚ, Δημήτρη Μπακύρα, αντιλαμβανόμαστε ότι δεν υπάρχει πλέον κανένα περιθώριο αδράνειας”.

Οι φορείς της Κέρκυρας, όπως επισήμαναν, θα επιδιώξουν το αμέσως επόμενο διάστημα να συναντηθούν με τον υπουργό τουρισμού, Β. Κικίλια, καθώς και με την υφυπουργό τουρισμού, Σ. Ζαχαράκη, η οποία πριν από μερικούς μήνες επισκέφθηκε την Κέρκυρα και ενημερώθηκε για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει το ΙΕΚ.

Συγκεκριμένα οι εκπρόσωποι των τουριστικών φορέων ζητούν από το αρμόδιο  Υπουργείο την συνέχιση της λειτουργίας του ΙΕΚ αλλά και “την περαιτέρω  αναβάθμισή του, ώστε να συνεχίσει να προωθεί  άρτια καταρτισμένα στελέχη στην τουριστική αγορά, συμβάλλοντας στην καταπολέμηση της ανεργίας και την αναβάθμιση του τουριστικού προϊόντος της Κέρκυρας”.

Να σημειωθεί ότι τη Δευτέρα απέστειλαν και σχετική επιστολή προς τον Υπουργό Τουρισμού, ζητώντας άμεσα και αποτελεσματικά να αποτραπεί, έστω και την τελευταία στιγμή, το κλείσιμο του ΙΕΚ Τουρισμού Κέρκυρας.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος