Κέρκυρα: Κιτ ρομποτικής στο Αθηναγόρειο

Το 4ο Πειραματικό Δημοτικό Σχολείο της Κέρκυρας – Αθηναγόρειο είναι ένα από τα σχολεία της χώρας που διανεμήθηκαν Κιτ ρομποτικής, στο πλαίσιο της δράσης “1821 Μικρή Επανάσταση στην Εκπαίδευση” και αφορά στην εκπαίδευση μαθητών/τριών στη ρομποτική, στη μηχανική και στον προγραμματισμό.

Η εισαγωγή καινοτόμων πρακτικών και εργαλείων στο σχολείο, όπως είναι και τα κιτ ρομποτικής παρέχει τη δυνατότητα στα παιδιά να αναπτύξουν τις δεξιότητές τους με βιωματικό τρόπο και να αξιοποιήσουν τις νέες επιστήμες και τεχνολογίες. Ήδη το υλικό αυτό αξιοποιείται με τον καλύτερο τρόπο στο σχολείο για την επίτευξη των γενικότερων στόχων του. 

Παράλληλα την περίοδο αυτή βρίσκεται σε εξέλιξη ένα σχέδιο διασύνδεσης της δράσης αυτής με τον εορτασμό της Εθνικής επετείου του 1821 με σημαντικές εφαρμογές ρομποτικής. Οι δράσεις αφορούν τους μαθητές και τις μαθήτριες όλων των τάξεων, ώστε όλα τα παιδιά να εμπλακούν και να γίνουν κοινωνοί αυτής της δυνατότητας.

Σε κάθε τάξη ιδρύθηκαν ομάδες που εργάζονται με την καθοδήγηση επιμορφωμένων στο πρόγραμμα εκπαιδευτικών, ώστε κάθε ομάδα να περάσει και από τα τρία στάδια ρομποτικής: κατασκευή, προγραμματισμός και αποσυναρμολόγηση ενός ρομπότ και να εμβαθύνει στις πρακτικές της. 

Το σχολείο με τη δράση αυτή θα συμμετάσχει σε περιφερειακό, αλλά και σε εθνικό διαγωνισμό ρομποτικής, που θα γίνει το επόμενο διάστημα.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος