Κέρκυρα: Κινητοποίηση κατά της ιδιωτικοποίησης του λιμανιού στο νότο

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή στις 11 το πρωί στο λιμάνι της Λευκίμμης κατά της ιδιωτικοποίησης του λιμανιού, από το εργατικό κέντρο, την ΟΑΣΚ,  τον σύλλογο Κόρισσος και φορείς της νότιας Κέρκυρας.

Κέρκυρα: Κινητοποίηση κατά της ιδιωτικοποίησης του λιμανιού στο νότο

Όπως υποστηρίζουν στο κάλεσμα τους οι διοργανωτές “οι κυβερνήσεις που υλοποιούν το πρόγραμμα των ιδιωτικοποιήσεων τα τελευταία 30 χρόνια, υπηρετώντας πιστά τα μονοπώλια, υποβαθμίζουν συνειδητά τις δημόσιες υποδομές με σκοπό αφενός την απαξίωση του δημόσιου χαρακτήρα τους στα μάτια του ελληνικού λαού, ώστε να γίνει αποδεκτή η εκποίηση, και αφετέρου να πέσει η τιμή πώλησης”. Επίσης αναφέρονται στις σοβαρές, όπως υποστηρίζουν, συνέπειες στην κοινωνία της νότιας Κέρκυρας από την ιδιωτικοποίηση:

  • Μια υποδομή που την έχει χιλιοπληρώσει και την έχει κατασκευάσει ο ελληνικός λαός παραχωρείται έναντι πινακίου φακής στα χέρια ενός ιδιώτη επιχειρηματία.
  • Οι εργασιακές σχέσεις θα προσαρμοστούν σύμφωνα με τις διαθέσεις του ιδιώτη «λιμενάρχη», όπως έγινε στην περίπτωση της COSCO στον Πειραιά, επηρεάζοντας και τη συνδεόμενη με το λιμάνι οικονομική δραστηριότητα.  Ενώ
  • Με την πώληση του λιμανιού ακυρώνεται κάθε δυνατότητα να αξιοποιηθεί το λιμάνι στο μέλλον, προς όφελος του λαού της Νότιας Κέρκυρας, αν κάποια στιγμή ο τελευταίος αποφασίσει να πάρει τη ζωή του στα χέρια του, επιλέγοντας δική του διοίκηση. 
Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος