Κέρκυρα: Καταγγελία για beach bar σε περιοχή natura

Ανοικτή επιστολή απηύθυνε ο Σύλλογος Φίλων και Προστασίας Περιοχών Natura προς τον Δήμαρχο και τη δημοτική αρχή Νότιας Κέρκυρας αναφορικά με την αδειοδότηση καντίνας στην παραλία Μεγάλα Λιθάρια Αργυράδων.

Ο σύλλογος υπογραμμίζει ότι τόσο οι κάτοικοι της περιοχής όσο και οι μαζικοί φορείς είναι αντίθετοι με τη λειτουργία μιας τροχήλατης καντίνας στο συγκεκριμένο σημείο και επιθυμούν η παραλία τους να διατηρηθεί ήσυχη,  χωρίς μπαρ, μουσική και άλλες οχλήσεις.

Παράλληλα καλούν το δήμαρχο νότιας Κέρκυρας να προστατεύσει την περιοχή διατηρώντας το φυσικό της κάλλος, καθώς πρόκειται για τη νοτιοδυτική ακτογραμμή του νησιού με τις  μεγαλύτερες και ίσως τις ομορφότερες παραλίες, με χρυσή άμμο που τις κάνει μοναδικές.

Στη συγκεκριμένη δε παραλία κάθε Ιούλιο γεννούν τα αυγά τους χελώνες Caretta-Caretta ενώ φέτος άφησαν τα αυγά τους σε μικρή απόσταση βορειότερα.
Ο Σύλλογος έχει προσφύγει κατά της απόφασης του δήμου στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση Πελοποννήσου, Δυτικής Στερεάς και Ιονίου καταθέτοντας ένσταση στις 10 Αυγούστου 2021 με το σκεπτικό ότι δεν υπήρξε καμιά διαβούλευση με τους κατοίκους της περιοχής, δεν υπήρξε έγκριση από το Τοπικό Συμβούλιο της κοινότητας Αργυράδων ενώ είναι ασαφές αν η Κτηματική Εταιρεία του Δημοσίου είχε συναινέσει στη συγκεκριμένη μίσθωση. Σύμφωνα με τα μέλη του συλλόγου με την θέση αυτή συμφωνούν και παρατάξεις της αντιπολίτευση του δήμου αλλά και ο πρόεδρος της κοινότητας Αργυράδων.

Ο δήμαρχος της νότιας Κέρκυρας ωστόσο επεσήμανε ότι η καντίνα δεν θα λειτουργήσει έως ότου εκδοθούν οι αποφάσεις των προσφυγών ενώ ακόμα και αν αυτές δικαιώσουν το δήμο το θέμα θα επανεξεταστεί.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος