Κέρκυρα: Και δεύτερη πρόσκληση ενδιαφέροντος για τη στέγαση του πυροσβεστικού κλιμακίου στο νότο

Τη δεύτερη δημόσια πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος μίσθωσης ακινήτου κατάλληλου για την άμεση στέγαση κλιμακίου του Πυροσβεστικού Σώματος στο Δήμο Νότιας Κέρκυρας, δημοσίευσε σήμερα (8/12) ο δήμος.

Ο Δήμος Νότιας Κέρκυρας προσκαλεί εκ νέου ιδιοκτήτες ακινήτων που ενδιαφέρονται να εκμισθώσουν το ακίνητό τους για την άμεση στέγαση κλιμακίου του Πυροσβεστικού Σώματος να εκδηλώσουν το ενδιαφέρον τους με γραπτή ή ηλεκτρονική αίτηση τους μέχρι την Πέμπτη 15 Δεκεμβρίου 2022, στο γραφείο Δημάρχου στο Δημοτικό Κατάστημα Λευκίμμης ή στην ηλεκτρονική διεύθυνση dimarhos@1406.syzefxis.gov.gr , καθώς τα ακίνητα που αξιολογήθηκαν την 6η Δεκεμβρίου δεν πληρούσαν τις σχετικές προϋποθέσεις της 1ης πρόσκλησης.

Η αξιολόγηση των ακινήτων θα γίνει από τριμελή επιτροπή την Παρασκευή 16 Δεκεμβρίου με αυτοψία. Την επιτροπή απαρτίζουν ο Αντιδήμαρχος Πολιτικής Προστασίας, ο Προϊστάμενος Αυτοτελούς τμήματος Πολιτικής Προστασίας και ένα μέλος της Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου ειδικότητας Μηχανικού ΤΕ/ΠΕ. Στην αυτοψία θα προσκληθεί γνωμοδοτικά εκπρόσωπος του Πυροσβεστικού Σώματος. Η επιτροπή θα εισηγηθεί σχετικά στο Δήμαρχο την Δευτέρα 19 Δεκεμβρίου, ο οποίος αυθημερόν θα προβεί σε λήψη απόφασης απευθείας μίσθωσης του ενδεδειγμένου από την επιτροπή ακινήτου και επίσης αυθημερόν θα ζητήσει την έγκριση της απόφασής του από την Οικονομική Επιτροπή του Δήμου.

Η όλη διαδικασία τελεί υπό την αίρεση του ελέγχου νομιμότητας της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Πελοποννήσου, Δυτικής Ελλάδας και Ιονίου προς την οποία θα κατατεθεί ο φάκελος μίσθωσης με τη διαδικασία του κατεπείγοντος.  Θα ακολουθήσει τακτική διαδικασία μακροχρόνιας μίσθωσης ακινήτου για τη στέγαση του Πυροσβεστικού κλιμακίου Νότιας Κέρκυρας μετά τον ακριβή καθορισμό των σχετικών προδιαγραφών του ακινήτου, όπως αυτές θα προσδιοριστούν με ενέργειες του Πυροσβεστικού Σώματος.

Να θυμίσουμε ότι με διαταγή του πυροσβεστικού σώματος  ανεσταλει η λειτουργία του πυροσβεστικού κλιμάκιου στην νότια Κέρκυρα λόγω ακαταλληλότητας του κτιρίου.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος