Κέρκυρα: Ιστότοπος για τη διαχείριση των απορριμμάτων

Στον Δήμο Κεντρικής Κέρκυρας και Διαποντίων Νήσων, λειτουργεί ο πρώτος ειδικά αφιερωμένος και ενημερωμένος ιστότοπος, για την εναλλακτική διαχείριση απορριμμάτων. Ο νέος ιστότοπος, recycle.corfu.gr αποτελεί ουσιαστικά έναν οδηγό εναλλακτικής διαχείρισης των απορριμμάτων του Δήμου Κεντρικής Κέρκυρας και έχουν ενταχθεί σε αυτόν, μέχρι στιγμής, δεκαπέντε τομείς ανακυκλώσιμων υλικών.

Μέσω του recycle.corfu.gr οι πολίτες έχουν τη δυνατότητα να ενημερωθούν για τα ανακυκλώσιμα υλικά, αλλά και για τα σημεία που μπορούν να τα εναποθέσουν, αφού υπάρχει και σχετικός αναλυτικός ενημερωτικός χάρτης για τα σημεία που μπορούν να ανακυκλωθούν υλικά όπως λαμπτήρες (20 σημεία), μπαταρίες (51 σημεία), μικρές ηλεκτρικές και ηλεκτρονικές συσκευές (10 σημεία), μελανοδοχεία και τόνερ (10 σημεία) και φάρμακα (1 σημείο).
Ακόμη, παρέχει πληροφορίες για το πως μπορούν να ανακυκλωθούν και να απορριφθούν απόβλητα εκσκαφών, κατασκευών και κατεδαφίσεων (τα οποία μάλιστα αντιπροσωπεύουν το 25% – 30% περίπου του συνόλου των παραγόμενων αποβλήτων στην Ευρωπαϊκή Ένωση), ελαστικά οχημάτων, μεγάλες συσκευές ή και οχήματα.
Επίσης παρουσιάζεται και το οργανωμένο δίκτυο χωριστής συλλογής υπολειμμάτων τσιγάρου (γόπες / αποτσίγαρα) με την τοποθέτηση κάδων ειδικών προδιαγραφών σε τουλάχιστον 40 σημεία της πόλης της Κέρκυρας στα οποία εντοπίζεται έντονη ανθρώπινη δραστηριότητα.
Μέσω του συγκεκριμένου νέου δικτύου θα πραγματοποιείται από τα συνεργεία καθαριότητας του Δήμου χωριστή συλλογή των αποτσίγαρων τα οποία στην συνέχεια θα προωθούνται σε εργοστάσια του εξωτερικού για αποτοξικοποίηση και ανακύκλωση. Ο νέος ιστότοπος είναι εύχρηστος, εύκολα κατανοητός ως προς την πλοήγησή του και μπορεί να αποτελέσει σημαντικό εργαλείο ,εφόσον οι πολίτες συμμετέχουν σε αυτή την προσπάθεια ενώ η ιστοσελίδα είναι προσβάσιμη και στην αγγλική γλώσσα
Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος