Κέρκυρα: Ημερίδα για τον τουρισμό

Ημερίδα με αντικείμενο τη βιώσιμη τουριστική ανάπτυξη πραγματοποιήθηκε από την Περιφέρεια Ιονίων Νήσων στο πλαίσιο του επόμενου Περιφερειακού Επιχειρησιακού προγράμματος για τον τουρισμό.

Η υφυπουργός τουρισμού Σοφία Ζαχαράκη, αλλά και η πρόεδρος το ΕΟΤ Α. Γκερέκου, οι οποίες μίλησαν στην ημερίδα με τηλεδιάσκεψη, υπογράμμισαν ότι «το κράτος έκανε και συνεχίζει να καταβάλλει προσπάθειες, μάλιστα στην εποχή της πανδημίας δεν σταμάτησε και συνέχισε υπό αντίξοες συνθήκες να ανοίγει το δρόμο και να κάνει βήματα πρωτοβουλίας για να εμπεδωθεί το αίσθημα της ασφάλειας του προορισμού στους επισκέπτες μας. Οι προκρατήσεις, οι προγραμματισμένες πτήσεις και τα μηνύματα από τις Διεθνείς Τουριστικές Εκθέσεις κάνουν την τουριστική ηγεσία αισιόδοξη για τη νέα τουριστική περίοδο».

Κέρκυρα: Ημερίδα για τον τουρισμό

Το τελευταίο ειδικά διάστημα, όλο και περισσότερο πληθαίνουν οι φωνές που ζητούν μια ισόρροπη ανάπτυξη του τουρισμού, λαμβανομένης υπόψη της ανάγκης και του δικαιώματος των μονίμων κατοίκων να ζουν και να απολαμβάνουν τις φυσικές ομορφιές του τόπου τους, να αισθάνονται ασφαλείς, να ευημερούν στον τόπο κατοικίας τους και να έχουν ποιότητα ζωής, αλλά μέσα σε ένα προστατευμένο  περιβάλλον, υπογράμμισε από την πλευρά του ο βουλευτής Κέρκυρας του ΣΥΡΙΖΑ και αναπληρωτής τομεάρχης τουρισμού του κόμματος, Αλέκος Αυλωνίτης.

 Ο Ιωάννης Σπιλάνης, καθηγητής στο Παν. Αιγαίου και ειδικός σε ζητήματα περιβάλλοντος και ανάπτυξης υπογράμμισε ότι έχουμε μετατρέψει τον τουρισμό, από μία επιχειρηματική δραστηριότητα σε μία δραστηριότητα real estate. Ενώ λέμε ότι ο τουρισμός πάει όλο και καλύτερα,η τουριστική απασχόληση πάει όλο και χειρότερα με το αποτέλεσμα που είχαμε πέρυσι, όχι μόνο εμείς αλλά και σε παγκόσμιο επίπεδο, της έλλειψης εργατικών χεριών.

Όταν ξεκίνησε ο τουρισμός λειτουργούσε μέσα στο οικοσύστημα, τώρα έχει ξεφύγει σε πολλές περιπτώσεις από τα όρια, υπογράμμισε ο Άρης Ίκκος, επιστημονικός δ/ντης του ΙΝΣΕΤΕ. Προσέθεσε ότι πρέπει να συγκεντρώσουμε τις προσπάθειές μας στη βελτίωση των υποδομών, την ψηφιακή αναβάθμιση, την αειφορία και την προστασία του περιβάλλοντος και τη διαρκή εκπαίδευση και ενίσχυση του ανθρώπινου δυναμικού που ασχολείται με την τουρισμό, λαμβάνοντας υπόψη μας και τις βέλτιστες πρακτικές.

Ρεπορτάζ: Γιάννης Ανδριώτης

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος