Κέρκυρα: Ημέρες μνήμης στο Μουσείο Καποδίστρια

Ημέρα Μνήμης για τον Ι. Καποδίστρια και παράλληλα τις Ευρωπαϊκές Ημέρες Πολιτιστικής Κληρονομιάς διοργανώνει φέτος το Μουσείο Καποδίστρια στους Ευρωπούλους.

Φέτος, το επετειακό έτος 2021, συμπληρώνονται 190 χρόνια από τον πρόωρο και βίαιο θάνατο του Α’ Κυβερνήτη της Ελλάδας. Το Μουσείο Καποδίστρια ανακοίνωσε ότι θα λειτουργήσει με ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΕΙΣΟΔΟ, από Παρασκευή 24 έως Κυριακή 26 Σεπτεμβρίου 2021, από τις 10:00 έως τις 16:00. Στο πλαίσιο των πανηγυρικών εορτασμών της εθνικής απελευθέρωσης, η Ελλάδα αφιερώνει τις Ευρωπαϊκές Ημέρες Πολιτιστικής Κληρονομιάς στη φυσιογνωμία και το έργο του Ιωάννη Καποδίστρια. Το Μουσείο Καποδίστρια προσκαλεί όλους το τριήμερο αυτό να γνωρίσετε την προσωπικότητα του θεμελιωτή της νεότερης Ελλάδας, μέσα από την μόνιμη έκθεση του μοναδικού μουσείου αφιερωμένου στη ζωή, το έργο και την παρακαταθήκη του Ιωάννη Καποδίστρια.

Για την περιήγηση στη μόνιμη έκθεση προσφέρεται σε όλους τους επισκέπτες δωρεάν ψηφιακή εφαρμογή ακουστικής ξενάγησης για κινητά τηλέφωνα και παιχνίδι ανακάλυψης για τα παιδιά.
Το Καφέ του Μουσείου στον Κήπο είναι ανοικτό για το κοινό, τις ώρες λειτουργίας του Μουσείου.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος