Δεκαπέντε άτομα, μεταξύ των οποίων και τρεις γυναίκες υπηρετούν στο σταθμό της πυροσβεστικής στην Κέρκυρα, ως εθελοντές πυροσβέστες.
Πρόκειται για άτομα που εκπαιδεύονται από την πυροσβεστική και μετά από γραπτές εξετάσεις αναλαμβάνουν υπηρεσία με τρεις οκτάωρες βάρδιες, μίνιμουμ, μηνιαίως. Μιλώντας στην ΕΡΤ Κέρκυρας ο αξιωματικός της Π.Υ. στο νομό Χρήστος Μολυββάτος, με αφορμή την σημερινή ημέρα για τον εθελοντή πυροσβέστη, επισήμανε ότι οι εθελοντές αντιμετωπίζονται ως ίσοι καθώς σκοπός τους είναι να βοηθήσουν το έργο της πυροσβεστικής ενώ δεν είναι λίγες οι φορές που βρίσκονται ακόμα και στην πρώτη γραμμή.
Δύο περίπου χρόνια υπηρετεί ως εθελόντρια στην πυροσβεστική η Φραντζέσκα Γεωργοπάλη, η οποία μίλησε στην ΕΡΤ Κέρκυρας για τις δυσκολίες της εθελοντικής αυτής δράσης, αλλά και για την επιβράβευση που δεν είναι άλλη από την θετική κατάληξη των συμβάντων και την ευγνωμοσύνη στα μάτια των ανθρώπων. Η κα. Γεωργοπάλη αναφέρθηκε και στην καλή συνεργασία στον Πυροσβεστικό Σταθμό Κέρκυρας, σημαντικό στοιχείο για την όσο το δυνατόν αποτελεσματικότερη αντιμετώπιση των περιστατικών που προκύπτουν.
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος