Κέρκυρα: Ικανοποίηση της ΟΕΒΕΚ για την απόφαση του Δημ. Συμβουλίου για μείωση των αντικειμενικών αξιών ακινήτων

Την ικανοποίησή της εκφράζει η Ομοσπονδία Επαγγελματιών βιοτεχνών και Εμπόρων για την απόφαση που ελήφθη, σχετικά με τη μείωση των αντικειμενικών αξιών στην Κέρκυρα.

Την απόφαση έλαβε το Δημοτικό Συμβούλιο Κεντρικής Κέρκυρας κατόπιν εισήγησης της κοινής επιτροπής στην οποία συμμετείχαν ο Δήμος, το ΤΕΕ, η Ομοσπονδία των ΕΒΕ, ο Σύλλογος των Συμβολαιογράφων και οι επικεφαλής των παρατάξεων του Δημοτικού Συμβουλίου.
Οι δήμοι με βάση το νέο νόμο έχουν πλέον τη δυνατότητα να καταθέσουν στο Υπουργείο Οικονομικών συγκεκριμένες προτάσεις επί του υπολογισμού των αντικειμενικών αξιών, έως και τις 20 Ιανουαρίου.
Έτσι δίνεται η δυνατότητα στην τοπική κοινωνία να διεκδικήσει την αντιμετώπιση αδικιών και ανισοτήτων που υπήρχαν στον αρχικό προσδιορισμό των αντικειμενικών αξιών για συγκεκριμένες ζώνες και περιοχές στο Δήμο Κεντρικής Κέρκυρας για πρώτη φορά.
Για τον λόγο αυτό, οι φορείς κατέθεσαν τις προτάσεις τους με αποτέλεσμα την απόφαση του Δημοτικού συμβουλίου την περασμένη Πέμπτη, με βάση την οποία ζητείται η μείωση των αντικειμενικών αξιών από το Υπουργείο Οικονομικών.
Σύμφωνα με τον Πρόεδρο της ΟΕΒΕΚ Κώστα Κιτσάκη το επόμενο και πολύ σημαντικό βήμα είναι η τεκμηρίωση της πρότασης των Κερκυραϊκών φορέων ώστε να γίνει αποδεκτή από το Υπουργείο και τελικά να αρθούν οι ανισότητες, που ισχύουν εις βάρος της Κέρκυρας τόσο σε σχέση με άλλες περιοχές της Ελλάδας, όσο και οι ανισότητες εντός των γεωγραφικών ορίων του Δήμου Κεντρικής Κέρκυρας.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος