Κέρκυρα: Ηχητικό σύστημα για άτομα με προβλήματα όρασης στο ΝΑΟΚ

Ένα υπερσύγχρονο ηχητικό σύστημα για άτομα με μερική ή ολική απώλεια όρασης που τους επιτρέπει να κολυμπούν στη θάλασσα με αυτονομία τοποθετήθηκε στις εγκαταστάσεις του ΝΑΟΚ.

Το σύστημα αποτελείται από:

-Πίνακα Καθοδήγησης  με τηλεκοντρόλ που επιτρέπει τον εντοπισμό των ορίων της ακτής και την επιστροφή στην παραλία. Διαθέτει επίσης θέσεις για την απόθεση – παραλαβή μπαστουνιού και πετσέτας, με ιδιαίτερα σύμβολα αφής, για την αναγνώρισή τους.

-Σημαδούρες στη θάλασσα με ηχητικούς μηχανισμούς που οριοθετούν τα σημεία κολύμβησης και επιτρέπουν τον προσανατολισμό.

Κέρκυρα: Ηχητικό σύστημα για άτομα με προβλήματα όρασης στο ΝΑΟΚ-Φορητή μονάδα που λαμβάνει σήματα κινδύνου και μεταδίδει προειδοποιητικά σήματα ανάγκης σε περίπτωση κλήσης από τους χρήστες.

-Φάρους εδάφους με εύκολα αναγνωρίσιμα σύμβολα αφής (δελφίνι, αστερίας, άγκυρα κ.α.) που επιτρέπουν στους χρήστες τον εντοπισμό της θέσης τους στην παραλία και διαθέτουν ένδειξη κατειλημμένης θέσης.

Τις επόμενες ημέρες, στα πλαίσια του ίδιου προγράμματος, θα εγκατασταθούν τρία νέα Seatrac και συγκεκριμένα στην Αχαράβη, στην Μπούκα Λευκίμμης και στις εγκαταστάσεις του Ιστιοπλοϊκού Ομίλου Κέρκυρας, όπου και έχει σχεδιαστεί να λειτουργήσει τμήμα Ιστιοπλοΐας για ΑμεΑ.

Το συγκεκριμένο πρόγραμμα εντάσσεται στα πλαίσια της  Δράσης “Δημιουργία Ολοκληρωμένων Τουριστικών Προσβάσιμων Θαλάσσιων Προορισμών” του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Ανταγωνιστικότητα, Επιχειρηματικότητα και Καινοτομία, 2014-2020».

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος