Κέρκυρα: Η παλιά πόλη ακόμα περιμένει τον ειδικό εξοπλισμό πυροπροστασίας

Καμία εξέλιξη δεν έχει σημειωθεί στο θέμα του ειδικού εξοπλισμού για την πυροπροστασία στην παλιά πόλη της Κέρκυρας, όπως είχε ανακοινωθεί πριν από δυο χρόνια. Την εξαγγελία για ειδικά ευέλικτα οχήματα της πυροσβεστικής, που θα έχουν άμεση πρόσβαση στην παλιά πόλη της Κέρκυρας, τόσο για την καταστολή ενδεχόμενης πυρκαγιάς όσο και για την διάσωση, είχε κάνει από την Κέρκυρα, ο πρώην υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, τον Ιούνιο του 2020.

Μάλιστα η δήμαρχος κεντρικής Κέρκυρας μετά από τη συνάντηση με τον κ. Χρυσοχοΐδη, είχε μεταφέρει τη δέσμευση του, ότι σε σύντομο χρονικό διάστημα θα χρηματοδοτηθεί εξοπλισμός ειδικών προδιαγραφών για την παλιά πόλη, που θα περιλαμβάνει μικρά οχήματα για τα καντούνια του νησιού, σεντόνι ειδικών διαστάσεων, κλιμακοφόρα για τα ψηλά σημεία κ.ά.

Η συγκεκριμένη χρηματοδότηση έχει ενταχθεί στο Εθνικό Πρόγραμμα Πολιτικής Προστασίας «ΑΙΓΙΣ», το οποίο λαμβάνει χρηματοδότηση 1,7 δις, ενώ δεν υπάρχει κάποια ενημέρωση στο δήμο ή στην Διοίκηση της ΠΥ για την εξέλιξη του προγράμματος, στο κομμάτι που αφορά τον ειδικό εξοπλισμό για την παλιά πόλη.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος