Κέρκυρα: Η μοναδική ποικιλία λαδιού “Λιανέλια”

Ο Dr. Καββαδίας ήταν ένας ορθοπεδικός χειρούργος που έζησε στην Κέρκυρα πριν από πολλά χρόνια. Το μεγαλύτερο του πάθος ήταν τα ελαιόδεντρα της ποικιλίας «Λιανέλια» και ιδιαίτερα το ελαιόλαδο που έκανε από αυτούς. Πίστευε ότι το υψηλότερης ποιότητας ελαιόλαδο που παράγεται σωστά είναι τόσο καλό όσο και το φάρμακο. Χρησιμοποίησε μοναδικές μεθόδους, μία από τις οποίες ήταν να εξαγάγει το ελαιόλαδο μέσα σε μια παραδοσιακή πρέσα – πίστευε ότι η χρήση θερμού νερού ή φυγοκέντρου θα άλλαζε την ποιότητα του ελαιολάδου.

Ο εγγονός του, ο Απόστολος Πορσανίτης, κληρονόμησε τις συνταγές του και έκανε το ελαιόλαδο με τον ίδιο τρόπο που έκανε και ο παππούς του, από τα ίδια δέντρα. Σήμερα, όλοι οι ελαιώνες του Δρ. Καββαδία είναι βιολογικά πιστοποιημένοι, εκτρεφόμενοι με τον πιο φυσικό τρόπο, επιτρέποντας στο ισορροπημένο οικοσύστημα της Κέρκυρας να δουλεύει μαζί με τους αγρότες για να παραδώσει το υψηλότερο ποιοτικό ελαιόλαδο.

Το λάδι που παράγεται είναι υψηλής ποιότητας, ισχυρά αντιοξειδωτικό, με πικρή και πικάντικη γεύση και πωλείται σαν φάρμακο σε συσκευασίες των 100, των 250 και των 500 ml. Εξάγεται σε ΗΠΑ, Ευρώπη και Ασία ενώ στην Ελλάδα το βρίσκει κανείς σε επιλεγμένα καταστήματα σε Κέρκυρα, Αθήνα και Θεσσαλονίκη.

Ρεπορτάζ Γ. Ανδριώτης

Δείτε περισσότερα στο ertflix.gr | Ακούστε περισσότερα στο ertecho.gr

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος