Κέρκυρα: Γιορτή μανιταρόφιλων στις Σινιές

Στη μαγευτική ημιορεινή περιοχή της Πόρτας Σινιών στα βορειοδυτικά της Κέρκυρας, περισσότερα από 200 άτομα, Κερκυραίοι, Ηπειρώτες, ακόμα και τουρίστες, ξεχύθηκαν στις κοντινές δασικές περιοχές για να εντοπίσουν, ξεχωρίσουν, συλλέξουν μανιτάρια.

Η καθοδήγηση και η βοήθεια από τους συλλόγους μανιταρόφιλων τόσο της Κέρκυρας όσο και αυτούς της Ηπείρου και της Δυτικής Μακεδονίας πολύτιμη. Επρόκειτο για μία συνάντηση που πλέον έχει γίνει θεσμός, την 6η γιορτή μανιταρόφιλων στο νησί των Φαιάκων στην οποία, χρόνο με το χρόνο, συμμετέχει όλο και πιο πολύ κόσμος.

Κέρκυρα: Γιορτή μανιταρόφιλων στις Σινιές

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης πραγματοποιήθηκε εξόρμηση για συλλογή και αναγνώριση του περίφημου μανιταριού “τρούφα” με τη βοήθεια ειδικού σκύλου, ενώ ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ένωσης Μανιταρόφιλων μίλησε για τους μύθους και τις πραγματικότητες των βρώσιμων και των τοξικών μανιταριών. Στην Ελλάδα, υπάρχουν πολλές χιλιάδες είδη και μόνο 100 περίπου είναι τοξικά, ωστόσο, στη συλλογή απαιτείται μεγάλη προσοχή και γνώση.

Στο περιθώριο της εκδήλωσης, παρουσιάστηκε έκθεση ζωγραφικής και χειροτεχνιών με θέμα τα μανιτάρια από τα δημοτικά σχολεία και νηπιαγωγεία της γύρω περιοχής ενώ σεφ μανιταριών έφτιαξε για όλους μακαρονάδα με 12 γευστικά είδη! Στη φετινή εκδήλωση συμμετείχαν αποστολές μανιταρόφιλων από την Κύπρο, τη Σερβία αλλά και τις ελληνόφωνες περιοχές της νότιας Ιταλίας που αναφέρθηκαν και στους ισχυρούς δεσμούς που έχουν με την Ελλάδα.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος