Κέρκυρα: Για προβληματική παθολογική κλινική κάνουν λόγο γιατροί και εργαζόμενοι στο νοσοκομείο

Προβληματική χαρακτηρίζουν οι γιατροί και οι εργαζόμενοι στο νοσοκομείο της Κέρκυρας την βασικότερη κλινική, την παθολογική καθώς, όπως επισημαίνουν, υπηρετούν μόνο δυο μόνιμοι γιατροί και ένας ιδιώτης με μπλοκάκι.

“Το  «αντίδοτο» αυτή τη φορά”, όπως τονίζουν, “είναι η μηνιαία απόσπαση μιας παθολόγου από τη ΜΕΘ, την οποία επιλέγουν ουσιαστικά να αποδυναμώσουν από εξειδικευμένο ιατρικό προσωπικό, προκειμένου να δώσουν το φιλί της ζωής σε ένα τμήμα που ουσιαστικά πνέει τα λοίσθια”.

“Οι «λύσεις» για το υπουργείο δεν είναι οι προσλήψεις με κίνητρα για τους γιατρούς προκειμένου να έρθουν στην Κέρκυρα, αλλά οι εσωτερικές μετακινήσεις γιατρών ή ακόμα και οι παράνομες εφημερίες Τομέα|.

Γιατροί και εργαζόμενοι κάνουν επίσης αναφορά στις  εσωτερικές μετακινήσεις, τις  παροδικές αποσπάσεις ή ακόμα και στους ιδιώτες με μπλοκάκι “οι οποίοι έρχονται αποκλειστικά για εφημέρευση και όχι απλά δε λύνουν το πρόβλημα αλλά δυσχεραίνουν την κατάσταση, καθώς οι κλινικές πλέον λειτουργούν με εφημερεύοντες και όχι θεράποντες ιατρούς. «Αυτό  οδηγεί σε υπερκορεσμό και “επιθετικά εξιτήρια”, ενώ αποτελούν και αντικίνητρο για την προσέλκυση νέου προσωπικού».

Η ΕΓΕΣΥΚ καλεί τους βουλευτές και τους εκπροσώπους της ΤΑ να πιέσουν ώστε να δοθούν κίνητρα προσέλκυσης προσωπικού σημειώνοντας με έμφαση ότι «υπό τις παρούσες συνθήκες το νοσοκομείο οδηγείται, χωρίς καμία υπερβολή, σε ξαφνικό (αλλά συνάμα και πολλάκις προαναγγελθέντα) θάνατο. Είναι αδύνατον, με τις παρούσες συνθήκες να συνεχίσει να λειτουργεί με ασφάλεια για τους νοσηλευόμενους”.

“Γνωρίζουμε”, καταλήγει η ΕΓΕΣΥΚ και το ενιαίο σωματείο εργαζομένων, “ότι κάθε συζήτηση περί αναστολής λειτουργίας αποτελεί ταμπού και προφανώς θα ήταν καταστροφική για τους ασθενείς του νησιού. Όμως μια κλινική η οποία λειτουργεί χωρίς ιατρό της αντίστοιχης ειδικότητας σε ενεργή εφημερία ή αδυνατεί να βγάλει ασφαλές πρόγραμμα εφημέρευσης βρίσκεται de facto σε αναστολή λειτουργίας. Ας παραδεχτούν την ουσία και ας αφήσουν τους εξωραϊσμούς”.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος