Κέρκυρα – Γ. Αμυράς: Το κράτος θα διορθώσει τα λάθη στους δασικούς χάρτες

Το κράτος θα διορθώσει τα λάθη του στους δασικούς χάρτες και για τον λόγο αυτό συστήνεται στους πολίτες να περιμένουν πριν υποβάλουν τις ενστάσεις τους. Αυτό δήλωσε χθες ο υφυπουργός αρμόδιος για τους δασικούς χάρτες, Γιώργος Αμυράς, από την Κέρκυρα.

Ο υφυπουργός χθες ήταν στην Κέρκυρα και προήδρευσε τριών συσκέψεων με την αυτοδιοίκηση και τους τοπικούς φορείς, ενώ σήμερα έχει μεταβεί στα Διαπόντια νησιά. Στις δηλώσεις του στην ΕΡΤ ανέφερε ότι θα τακτοποιηθούν με νομοθετικές πρωτοβουλίες τρία θέματα: το ιδιοκτησιακό, οι δασωθέντες αγροί και οι εκχερσωμένες δασικές εκτάσεις.

Την ικανοποίησή τους από τις δεσμεύσεις του υφυπουργού Γιώργου Αμυρά εξέφρασαν η περιφερειάρχης, Ρόδη Κράτσα, και ο βουλευτής της ΝΔ Στέφανος Γκίκας. Θετικές έκριναν τις δηλώσεις του υφυπουργού οι βουλευτές Α. Αυλωνίτης και Δ. Μπιάγκης, με την επιφύλαξη να δουν το τελικό κείμενο των τροπολογιών που θα έρθει στη βουλή. Ακολουθούν αποσπάσματα από τις δηλώσεις τους.

Θετικές έκρινε τις δεσμεύσεις του υφυπουργού και ο πρόεδρος του Τεχνικού Επιμελητηρίου, Γιάννης Μεταλληνός. Μιλώντας σήμερα στην ΕΡΑ Κέρκυρας, ο κ. Μεταλληνός τόνισε ότι είναι απαραίτητος ο επιτόπιος έλεγχος για την επίλυση των διαφορών λόγω της ιδιομορφίας του κερκυραϊκού τοπίου.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος