Κέρκυρα: Φεστιβάλ σύγχρονου χορού

Για έβδομη συνεχόμενη χρονιά θα πραγματοποιηθεί στην Κέρκυρα, το φεστιβάλ σύγχρονου χορού “ένα μικρό βήμα”, με καλλιτεχνικούς διευθυντές τους Χριστίνα Μερτζάνη και Ευάγγελο Πουλίνα. Το φεστιβάλ θα διαρκέσει δύο εβδομάδες, από τις 18 μέχρι τις 30 Ιουλίου. Κατά τη διάρκειά του θα πραγματοποιηθούν ποικίλες παραστάσεις Ελλήνων και ξένων καλλιτεχνών με ελεύθερη είσοδο, σεμινάρια τεχνικής σύγχρονου χορού για επαγγελματίες χορευτές και φέτος για πρώτη χρονιά και για ερασιτέχνες.
Για ακόμα μία χρονιά θα δοθεί η ευκαιρία σε επιλεγμένους χορευτές να δουλέψουν με καταξιωμένους χορογράφους και να εμφανιστούν επί σκηνής στο πλαίσιο των τριών performance project (Sita Ostheimer, Jos Baker, Χριστίνα Μερτζάνη & Ευάγγελο Πουλίνα)
Για φέτος, πραγματοποιείται μια νέα συνεργασία με τον καθηγητή του Ιονίου Πανεπιστημίου Θοδωρή Λώτη καθώς και με τις σχολές χορού της Κέρκυρας.
Το φεστιβάλ αξιοποιεί δρόμους, πλατείες, κτίρια με αρχιτεκτονικό
ενδιαφέρον, θέτοντας ως στόχο να εξαπλωθεί η εμβέλεια προσέγγισης του σύγχρονου χορού, αποκαλύπτοντας τον δημόσιο χώρο ως τον ιδανικό τόπο έκφρασης της σύγχρονης καλλιτεχνικής δημιουργίας. Παράλληλα,
συνεισφέρει στο να ξεδιπλωθούν οι ιδέες και οι εικόνες του σύγχρονου
χορού, οι δημιουργοί να ανταλλάξουν εμπνεύσεις, εμπειρίες και οράματα
και οι καλλιτέχνες να δώσουν νέα πνοή στην πόλη.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος