Κέρκυρα: Aποπομπή Κ. Γκούση από την ΑΝΑΣΑ- Απάντηση

Εκτός ΑΝΑΣΑ είναι από χθες ο Περιφερειακός Σύμβουλος Κώστας Γκούσης. Η απόφαση έγινε γνωστή μετά από μακροσκελή και έντονη ανακοίνωση που δημοσίευσε χθες το γραφείο τύπου του Περιφερειάρχη Θόδωρου Γαλιατσάτου.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ

Επιθυμούμε να γνωρίσουμε στον λαό των Ιονίων Νήσων ότι ο εκλεγμένος με την ΑΝ.Α.Σ.Α., περιφερειακός σύμβουλος Κώστας Γκούσης, από σήμερα τίθεται εκτός παράταξης και παραπέμπεται στην Ολομέλεια αυτής, για την κατά το νόμο απόφαση.
Κάνοντας την αυτοκριτική μας, επιθυμούμε να ζητήσουμε συγγνώμη από τους δημοκρατικούς πολίτες των Ιονίων Νήσων, γιατί η πράξη μας και η απόφασή μας αυτή καθυστέρησε τόσο πολύ χρονικά.
Πραγματικά θα έπρεπε να είχαμε θέσει εκτός παράταξης τον κ. Γκούση όταν, τον Σεπτέμβριο του 2016, από τη θέση του Περιφερειακού Δ/ντη Εκπαίδευσης που κατέχει, διέταζε ωμά την αστυνομία να απομακρύνει βιαίως από τα εγκαίνια σχολικής μονάδας στην Κεφαλονιά, τον Πρόεδρο της ΕΛΜΕ ΚΙ, προσπαθώντας να εμποδίσει χαιρετισμό που θα εκφωνούσε. Τότε με την παρέμβαση του κ. Περιφερειάρχη είχαν αποσοβηθεί επεισόδια και φυσικά ο πρόεδρος της ΕΛΜΕ – ΚΙ απηύθυνε χαιρετισμό σύμφωνα με την πρόσκληση που είχε λάβει από την Περιφέρεια Ιονίων Νήσων. Τα ΜΜΕ όμως σε όλη την Ελλάδα κατέγραψαν την αυταρχική συμπεριφορά του κ. Γκούση και τις απειλές που συνέχισε να εκτοξεύει προς εργαζόμενους αστυνομικούς και συνδικαλιστές.
(Στους συνδέσμους που παραθέτουμε μπορείτε να δείτε τις καταγγελίες εναντίον του και τα επεισόδια που είχαν σημειωθεί:

Έπρεπε να τον είχαμε θέσει εκτός παράταξης όταν λίγο αργότερα παραπέμφθηκε, με ομόφωνο αίτημα των μελών της παράταξης στην Ολομέλεια της ΑΝ.Α.Σ.Α., μετά από συνεχιζόμενες δυσφημιστικές δηλώσεις του, κατά μελών της περιφερειακής παράταξης στην οποία ανήκει.

Έπρεπε να τον απομακρύνουμε από την παράταξη όταν ήρθαν σε γνώση μας ενέργειές του, που έθιγαν το κύρος της παράταξης και την τιμή και υπόληψη στελεχών μας, όταν διέρρεε έγγραφα με απώτερο στόχο την συκοφάντηση συντρόφων του, όταν μιλούσε απαξιωτικά και όταν η εν γένει στάση και συμπεριφορά του, διαπιστώσαμε ότι δεν είχε καμία σχέση με τις αρχές και την ιδεολογία μας.

Δεν το πράξαμε όλο αυτό το διάστημα προσφέροντας πολλές ευκαιρίες για αλλαγή στάσης και ρόλου. Ο ίδιος όμως συνέχισε ανερυθρίαστα να παρουσιάζει δύο συμπεριφορές: μία στο Περιφερειακό Συμβούλιο όπου έχει ψηφίσει το σύνολο σχεδόν των αποφάσεων της παρούσας περιφερειακής αρχής και μια στις περιφορές του στα τοπικά ΜΜΕ όπου κατακρίνει και επικρίνει, κατά το δοκούν, τις πράξεις και τις δράσεις μας.

Στο πλαίσιο αυτό και η χθεσινή του εμφάνιση, σε τοπικό τηλεοπτικό σταθμό, όπου καταφέρθηκε κατά του επικεφαλής της ΑΝ.Α.Σ.Α. και Περιφερειάρχη Ιονίων Νήσων Θ. Γαλιατσάτου, καταλογίζοντας ψευδέστατα και συκοφαντικά ευθύνες για δήθεν επηρεασμό της εξέλιξης της δικαστικής διαδικασίας, σχετικά με τις τελευταίες καταστροφές στο κτίριο της ΠΕ Κέρκυρας και στον ΧΥΤΥ Λευκίμμης.

Αυτονόητο λοιπόν είναι ότι ο κ. Γκούσης τίθεται πλέον εκτός ΑΝΑΣΑ.

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΚΩΣΤΑ ΓΚΟΥΣΗ
Εξηγήσεις για τις δηλώσεις του που οδήγησαν στην αποπομπή του από την περιφερειακή παράταξη ΑΝΑΣΑ, έδωσε σήμερα ο Περιφερειακός Σύμβουλος Κώστας Γκούσης μιλώντας στην ΕΡΑ Κέρκυρας. Ο κος Γκούσης είπε ότι όταν λέει για πιέσεις στους δικαστές αναφέρεται στο κλίμα που δημιουργείται μετά τις δηλώσεις των τοπικών αρχόντων, οι οποίες είναι ήδη δημοσιευμένες. Δεν κατηγόρησε τους τοπικούς άρχοντες πίεσαν με άλλο τρόπο τη δικαιοσύνη. Η αναφορά του περί πιέσεων προς τους δικαστές, τόνισε, είναι μόνο στις δηλώσεις που αναφέρουν ότι πρέπει να βρεθούν οι ένοχοι των καταστροφών στο ΧΥΤΑ Λευκίμμης και στις άλλες παράνομες ενέργειες. Επιτίθεται όμως προς τους τοπικούς άρχοντες λέγοντας ότι αυτοί είναι που έφεραν τα πράγματα στην σημερινή κατάσταση μη επιλύοντας το πρόβλημα της διαχείρισης των απορριμμάτων ενώ είναι δική τους δουλειά να δίνουν λύσεις προκειμένου να μη φτάνουν οι πολίτες σε καταστάσεις οργής και αγανάκτησης.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ