Κέρκυρα: Εξασφαλισμένη η χρηματοδότηση για το εργοστάσιο απορριμμάτων

Εξασφαλίστηκε  η απρόσκοπτη συνέχιση της διαδικασίας δημοπράτησης του Εργοστασίου Επεξεργασίας Απορριμμάτων της Κέρκυρας και διασφαλίσθηκε η χρηματοδότησή του και στην νέα Προγραμματική Περίοδο του ΕΣΠΑ – υπό τους νέους τεχνικούς όρους και προδιαγραφές με τους οποίους πρόσφατα επανασχεδιάστηκε – καθώς και η στήριξη του ΦΟΔΣΑ σε κάθε στάδιο δημοπράτησης και υλοποίησης του Έργου.

Αυτό προέκυψε από την τηλεδιάσκεψη στην οποία συμμετείχαν  χθες το απόγευμα η περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων Ρ. Κράτσα και η δήμαρχος κεντρικής Κέρκυρας Μ. Υδραίου με το  Γενικό Γραμματέα Δημοσίων Επενδύσεων & ΕΣΠΑ  Δημήτρη Σκάλκο, τον Ειδικό Γραμματέα Διαχείρισης Προγραμμάτων ΕΤΠΑ και Ταμείου Συνοχής Γιώργο Ζερβό, τον Γενικό Γραμματέα Συντονισμού Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων Μανώλη Γραφάκο και τον Προϊστάμενο της ΕΥΔ ΥΜΕΠΕΡΑΑ Νίκο Μαμαλούγκα.

Στη συνάντηση εργασίας έγινε ιδιαίτερη αναφορά στο ότι – μετά και την τελευταία αναβολή δημοπράτησης του Έργου – αξιοποιήθηκε ο χρόνος προκειμένου το Εργοστάσιο να επανασχεδιαστεί με όλες τις νέες σύγχρονες τεχνικές απαιτήσεις και οδηγίες που πρόσφατα έθεσε η Ευρωπαϊκή Κοινότητα για την μορφή και τις δυνατότητες των Μονάδων Επεξεργασίας Απορριμμάτων.

Με τον τρόπο αυτό εξασφαλίστηκε ότι, η χρηματοδότηση του Εργοστασίου της Κέρκυρας θα συνεχιστεί απρόσκοπτα και στην νέα Προγραμματική Περίοδο 2021 – 2027, και εν τέλει στο νησί θα κατασκευαστεί μια ολοκληρωμένη Εγκατάσταση συνεπεξεργασίας σύμμεικτων αλλά και προδιαλεγμένων απορριμμάτων παράγοντας μεταξύ άλλων και δευτερογενές καύσιμο, μειώνοντας σημαντικά το ποσοστό που εν τέλει θα οδηγείται προς Υγειονομική Ταφή.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος