Κέρκυρα: Εβδομάδα παρουσίασης ιατρικής απεικόνησης

Array

Το Εργαστήριο Βιοπληροφορικής & Ανθρώπινης Ηλεκτροφυσιολογίας συνδιοργανώνει την 5η Εβδομάδα Εργασίας στην Ιατρική Φυσική και τη Βιοϊατρική Μηχανική. Το Workshop άρχισε χθες 6 Νοεμβρίου θα διαρκέσει έως και τις 10 Νοεμβρίου 2017 στις αίθουσες του Ιονίου Πανεπιστημίου.
Όπως εξήγησε μιλώντας στην ΕΡΤ Κέρκυρας ο πρόεδρος του τμήματος Πληροφορικής και διευθυντής του Εργαστηρίου Βιοπληροφορικής και Ανθρώπινης Ηλεκτροφυσιολογίας (Bihelab) Καθηγητής Παναγιώτης Βλάμος, θέματα του Workshop θα αποτελέσουν η Υβριδική Απεικόνιση και Εξατομικευμένη Ιατρική (Hybrid Imaging and Personalized Medicine), η Ακτινοπροστασία στην Ιατρική Φυσική (Radiation Protection in Medical Physics) και τέλος η Καινοτομία στις Τεχνικές Ιατρικής Φυσικής (Innovation in Medical Physics Techniques). Ουσιαστικά θα ομιλητές από όλο τον κόσμο θα παρουσιάσουν τα σύγχρονα μηχανήματα ιατρικής απεικόνησης, αυτά που θα εμφανιστούν στην πράξη την επόμενη δεκαετία.
Οι ομιλητές που θα παρευρεθούν είναι μέλη της ακαδημαϊκής κοινότητας από όλο τον κόσμο. Πέντε εκπρόσωποι του Εργαστηρίου Βιοπληροφορικής και Ανθρώπινης Ηλεκτροφυσιολογίας του Ιονίου Πανεπιστημίου θα παρουσιάσουν τη μέχρι τώρα ερευνητική συνεισφορά του εργαστηρίου. Επιπλέον θα δοθεί χρόνος σε όσους φοιτητές θα παρευρεθούν στην εκδήλωση με σκοπό οι φοιτητές να έχουν την ευκαιρία να συνομιλήσουν μεταξύ τους ανταλλάζοντας έτσι ιδέες και ενδιαφέροντα σε μια προσπάθεια παρότρυνσης των νέων προς την επιστήμη.

Ανάμεσα στους ομιλητές θα βρίσκονται ο συνδιοαργανωτής και διευθυντής του Ινστιτούτου Ιατρικής Φυσικής Καθηγητής Yves Lemoigne, ο Καθηγητής Thomas Beyer και ο Ερευνητής Ivo Rausch.

O Yves Lemoigne είναι Γάλλος Καθηγητής φυσικής και διευθυντής του Ινστιτούτου Ιατρικής Φυσικής το οποίο ιδρύθηκε το 2013. Είναι συνιδρυτής του Ευρωπαϊκού Σχολείου Ιατρικής Φυσικής το οποίο ιδρύθηκε το 1997 και υπήρξε ερευνητής στο CERN από το 1972. Διατέλεσε επίσης και πρόεδρος της εθελοντικής ομάδας «Φυσική χωρίς Σύνορα (Physique Sans Frontières)» από το 1995 μέχρι το 2013.

Ο Thomas Beyer κατέχει διδακτορικό δίπλωμα στη Φυσική και είναι συν-δημιουργός του πρώτου συνδυασμένου συστήματος PET / CT παγκοσμίως. Τα ερευνητικά του ενδιαφέροντα περιλαμβάνουν την πολυτροπική απεικόνιση στην κλινική πρακτική και τη χρήση πολλαπλών παραμετρικών εικόνων για τον σχεδιασμό και την παρακολούθηση της θεραπείας. Έχει υπόβαθρο στην έρευνα και τη διαχείριση έργων στην ακαδημαϊκή βιομηχανία και στον τομέα της απεικόνισης.

Ο Ivo Rausch σπούδασε Τεχνική Φυσική στην TU της Βιέννης με επίκεντρο την ακτινοπροστασία και την πυρηνική φυσική και αποφοίτησε το 2011. Το θέμα της διπλωματικής του εργασίας αφορούσε την επίδραση των παραμέτρων ανασυγκρότησης στην ποσοτικοποίηση του ΡΕΤ. Εργάστηκε στο Τμήμα Πυρηνικής Ιατρικής του Ιατρικού Πανεπιστημίου της Βιέννης ως επιστημονικός υπάλληλος στα τέλη του 2013. Κατά τη διάρκεια αυτού του χρονικού διαστήματος εντόπισε και διεξήγαγε μια αυστριακή έρευνα σχετικά με τον ποιοτικό έλεγχο και τα πρωτόκολλα απεικόνισης της απεικόνισης PET / CT. Στη συνέχεια, ο Ivo προσχώρησε στην CMPBME τον Απρίλιο του 2014 ως φοιτητής διδακτορικού επιπέδου.
Το πρόγραμμα του Workshop είναι ήδη ανηρτημένο στo site: www.ifmp.com

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος