Κέρκυρα: Ερώτηση Α. Αυλωνίτη για την πρόσληψη γιατρού στην Ερείκουσα

Το ζήτημα της πλήρωσης της θέσεως ιατρού στο ακριτικό νησί της Ερείκουσας επανέφερε για μια ακόμη φορά με ερώτηση του, ο Βουλευτής Κέρκυρας του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. Αλέξανδρος Αυλωνίτης, την οποία συνυπογράφει ο Τομεάρχης Εθνικής Άμυνας του ΣΥ.ΡΙΖ.Α., Θεόδωρος Δρίτσας, προς τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας και τον Υπουργό Υγείας.

ΤΟ ΚΕΙΜΕΝΟ ΤΗΣ ΕΡΩΤΗΣΗΣ

Η Πολιτεία έχει υποχρέωση να διασφαλίζει τους όρους και τις προϋποθέσεις αδιατάρακτης παροχής του αγαθού της δημόσιας φροντίδας υγείας και της περίθαλψης των πολιτών. Ιδιαίτερα, όταν πρόκειται για ένα ακριτικό νησί με περιορισμένο αριθμό κατοίκων, η ανάγκη λαμβάνει εθνικά χαρακτηριστικά. Σήμερα,που η πανδημία του κορωνοϊού και τα μέτρα της πολιτείας τίθενται εφαρμογή στην καθημερινότητα όλων μας, η ανάγκη αυτή μετατρέπεται σε επείγουσα προτεραιότητα.
Το μικρό νησί της Ερείκουσας, μέρος των Διαποντίων Νήσων και βορείως της Κέρκυρας δεν αποτελεί φυσικά, την εξαίρεση από τα υπόλοιπα πολλά ακριτικά νησιά της χώρας μας και τους κατοίκους αυτών, όπου επιπλέον παρατηρούνται και φαινόμενα δυσλειτουργίας των αρμόδιων υπηρεσιών. Η μέριμνα από πλευράς πολιτείας, της αναπλήρωσης του ουσιαστικού κενού που υφίσταται στο αγροτικό ιατρείο του νησιού, από τον στρατιώτη ιατρό, ο οποίος υπηρετεί εκεί σήμερα, ως αποσπασμένος από την μονάδα του, έχει συνεισφέρει τα μέγιστα, χωρίς όμως να επιλύει και οριστικά το ζήτημα. Ο στρατιώτης ιατρός του οποίου η απόσπαση στο νησί λήγει στις 3 Απριλίου, έχει υποβάλλει αίτημα μέσω της υπηρεσίας του, για να συνεχίσει την παραμονή του εκεί, εκτελώντας την προβλεπόμενη από τις σχετικές διατάξεις υπηρεσία υπαίθρου (παραμένοντας δηλαδή, ως αγροτικός ιατρός).
Επειδή, η πιθανότητα να εκτεθεί σε κίνδυνο η υγεία των κατοίκων του νησιού μεγιστοποιείται εν μέσω πανδημίας κορονοϊού
Επειδή, η στήριξη των κατοίκων στις ακριτικές περιοχές και τα νησιά της χώρας λαμβάνεται από τους πολίτες πέρα και πάνω από κάθε είδος κρατικής υποχρέωσης

Ερωτώνται οι κκ. Υπουργοί

1. Πως σκοπεύετε να μεριμνήσετε για τη συνεργασία μεταξύ του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας και του Υπουργείου Υγείας προκειμένου να μην στερηθούν τούτες τις δύσκολες ημέρες, τον ιατρό τους οι κάτοικοι του ακριτικού νησιού μας;
2. Σε ποιες άμεσες ενέργειες προτίθεστε να προβείτε για την άμεση και οριστική αντιμετώπιση του ζητήματος;

»

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος