Κέρκυρα: Εργατικά σωματεία και φορείς στην σημερινή κινητοποίηση

Τη συμμετοχή τους στη σημερινή πανελλαδική κινητοποίηση δηλώνουν φορείς και σωματεία της Κέρκυρας, ενώ η συγκέντρωση διαμαρτυρίας έχει οριστεί για τις 11 το πρωί έξω από το Εργατικό Κέντρο. Προσυγκέντρωση θα πραγματοποιήσουν εκπαιδευτικοί, μαθητές φοιτητές και γονείς στις 10.30 έξω από τα Λύκεια.

Στην 24ωρη απεργία συμμετέχουν το Εργατικό Κέντρο, το τμήμα Κέρκυρας της ΑΔΕΔΥ, το Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων, η ΠΟΕ ΟΤΑ, οι συνταξιούχοι της Κέρκυρας το Σωματείο Εργαζομένων στον ψυχιατρικό τομέα του νοσοκομείου, το Συνδικάτο Οικοδόμων, το Συνδικάτο Ξενοδοχοϋπαλλήλων, το Σωματείο Εργαζομένων στη ΔΕΥΑΚ, η ΟΤΟΕ, ο Σύλλογος Σπουδαστών του ΙΕΚ Τουριστικών Επαγγελμάτων, ΣΕΠΕ, ΕΛΜΕ αλλά και οι δημοσιογράφοι που θα πραγματοποιήσουν στάση εργασίας 12-4.

Κανονικά θα γίνονται τα δρομολόγια των πλοίων στην πορθμειακή γραμμή Κέρκυρα-Ηγουμενίτσα ενώ παράνομη και καταχρηστική κρίθηκε η απεργία των ελεγκτών εναέριας κυκλοφορίας.

Η κινητοποίηση πραγματοποιείται με αφορμή τη συμπλήρωση ενός έτους από το τραγικό δυστύχημα των Τεμπών που έχασαν τη ζωή τους 57 άτομα. Παράλληλα προβάλλονται ζητήματα που έχουν να κάνουν με τις αυξήσεις σε βασικά καταναλωτικά αγαθά, τους μισθούς και τις συντάξεις που διατηρούνται σε χαμηλά επίπεδα, την υποστελέχωση σε νοσοκομεία, σχολεία, στην ασφάλιση και άλλους φορείς.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος