Επίτιμος δημότης Κέρκυρας ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου Χρυσόστομος Β’

Επίτιμος Δημότης Κέρκυρας ανακηρύχθηκε ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου Χρυσόστομος Β’ κατά τη διάρκεια τελετής που πραγματοποιήθηκε στα ανάκτορα των Αγ. Μιχαήλ και Γεωργίου.

Παράλληλα, τιμήθηκε με το αργυρό μετάλλιο Κερκυραϊκής Αξιοσύνης μετά από απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Κέρκυρας το οποίο αποφάσισε στο πρόσωπό του να τιμήσει τον αγωνιζόμενο κυπριακό λαό.

Τον Αρχιεπίσκοπο Κύπρου υποδέχθηκαν οι Αρχές του τόπου το πρωί της Τρίτης 9 Αυγούστου στην πλατεία Λιστόν ενώ ακολούθησε δοξολογία στον Ι.Ν. του Αγίου Σπύρίδωνος. Κατά τη διάρκεια των προσφωνήσεων του Δημάρχου Κώστα Νικολούζου, του Σεβ. Μητροπολίτου Νεκταρίου αλλά και τις αντιφωνήσεις του Αρχιεπισκόπου Χρυσοστόμου, τονίστηκαν οι άρρηκτοι δεσμοί των δύο νησιών που συνδέουν τα όρια του ελληνισμού και οι οποίοι έχουν ως επίκεντρο την παρουσία του Ιερού Σκηνώματος του Αγίου Σπυρίδωνος. Η θαυματουργή παρουσία του Αγίου, όπως επισημάνθηκε από όλους είχε ως αποτέλεσμα να λυθεί μεταξύ άλλων και η πολιορκία των Τούρκων το 1716, κύκνειο άσμα των επιθετικών ενεργειών τους προς την Ευρώπη για πάνω από τρεις αιώνες.

Ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου Χρυσόστομος θα προεξάρχει του συνόλου των θρησκευτικών εκδηλώσεων για τα 300 χρόνια από τη λύση της πολιορκίας του 1716.

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ