Κέρκυρα: Επανίδρυση της “Ιονικής Ακαδημίας 1808”

Την επανίδρυση της Ιονικής Ακαδημίας ανακοίνωσαν χθες στην Κέρκυρα 204 χρόνια μετά τη διάλυση της με τη συμμετοχή προσωπικοτήτων από τον διεθνή και τον ελληνικό χώρο, ανάμεσα στους οποίους και 15 Ακαδημαϊκοί μέλη της Ακαδημίας Αθηνών και άλλων Ακαδημιών. Ο τίτλος είναι ΙΟΝΙΚΗ ΑΚΑΔΗΜΙΑ 1808.
Χθες έγινε η επίσημη κατάθεση προς αρχειακή φύλαξη των Συστατικών Εγγράφων της επανίδρυσης της “Ιονικής Ακαδημίας 1808” στην Αναγνωστική Εταιρεία Κερκύρας.
Συγκροτήθηκε η πρώτη Προσωρινή Σύγκλητός με πρόεδρο τον Επίτιμο Καθηγητή Πανεπιστημίων και Αντιπρόεδρο της Ευρωπαϊκής Διεπιστημονικής Ακαδημίας Αναστάσιο – Ιωάννη Μεταξά.
Αναπληρωτής Πρόεδρος Κωνσταντίνος Μαυριάς Ομότιμος Καθηγητής του Πανεπιστημίου των Αθηνών, Πρόεδρος του Επιστημονικού Συμβουλίου της Βουλής των Ελλήνων.
Διαχειριστικός Έφορος Νικόλαος Κουρκουμέλης Υποστράτηγος ε.α., Διδάκτωρ Ιστορίας του Πανεπιστημίου των Ιωαννίνων,
Μέλη:
Στέφανος Γερουλάνος Καθηγητής των Πανεπιστημίων της Ζυρίχης και των Ιωαννίνων, Πρόεδρος του Διεθνούς Ιπποκρατείου Ιδρύματος.
Φίλιππος Δωρής Ομότιμος Καθηγητής της Νομικής Σχολής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών.
Νικόλαος Καραπιδάκης Καθηγητής του Ιονίου Πανεπιστημίου.
Γεώργιος Κουρουπός Ομότιμος Καθηγητής του Ιονίου Πανεπιστημίου.
Κωνσταντίνος Κωστής Καθηγητής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών.
Ευανθία Ξένου του Νικολάου, Ομότιμος Καθηγήτρια του Εθνικού Μετσοβίου Πανεπιστημίου.
Σπυρίδων Φλογαΐτης Ομότιμος Καθηγητής της Νομικής Σχολής τους Πανεπιστημίου Αθηνών, Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Δημοσίου Δικαίου.
Αθανάσιος Φωκάς Καθηγητής του Πανεπιστημίου του Cambridge Ηνωμένου Βασιλείου, Τακτικό Μέλος της Ακαδημίας Αθηνών.
Επίσης επελέγησαν ως Πρόεδροι:
1.Του Διακλαδικού Ινστιτούτου Γραμμάτων, Τεχνών και Αισθητικής Δημιουργίας, ο Γεώργιος Κουρουπός Ομότιμος Καθηγητής του Ιονίου Πανεπιστημίου, με αναπληρωτή τον Αχιλλέα Κυριακίδη Συγγραφέα και Μεταφραστή
2.Του Διακλαδικού Ινστιτούτου Μαθηματικών, Φυσικών Επιστημών και Επιστημών Υγείας και Προστασίας της Ζωής, ο Αθανάσιος Φωκάς Καθηγητής του Πανεπιστημίου του Cambridge Ηνωμένου Βασιλείου, Τακτικό Μέλος της Ακαδημίας Αθηνών, με αναπληρωτή τον Αναστάσιο Γερμενή, Ομότιμο Καθηγητή του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, αντεπιστέλλον μέλος της Ακαδημίας Αθηνών.
3.Του Διακλαδικού Ινστιτούτου Ανθρωπιστικών, Κοινωνικών Επιστημών και Επιστημών της Ιστορίας ο Νικόλαος Καραπιδάκης Καθηγητής του Ιονίου Πανεπιστημίου με αναπληρωτή τον Γεράσιμο Παγκράτη Καθηγητή του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος