Κέρκυρα: Επαναφέρει την ίδρυση μουσείου τυπογραφίας το Ίδρυμα της Τράπεζας Πειραιώς

Την πρόταση για την ίδρυση μουσείου τυπογραφίας στο Νέο Φρούριο επαναφέρει το Ίδρυμα της Τράπεζας Πειραιώς.

Το θέμα παρουσίασε χθες(7/12) στο Δημοτικό συμβούλιο Κεντρικής Κέρκυρας ο ίδιος ο Πρόεδρος του Ιδρύματος Γιώργος Χατζηνικολάου. Αυτή τη φορά όμως τα δεδομένα είναι διαφορετικά διότι το νέο Φρούριο ανήκει πλέον ξεκάθαρα στο Υπουργείο Πολιτισμού και έτσι σήμερα το Ίδρυμα της Τράπεζας Πειραιώς έχει την άδεια του Υπουργείου καθώς και την έγκριση των μελετών, για το έργο αποκατάστασης του κτιρίου των Αγγλικών στρατώνων και την τοποθέτηση ασανσέρ, από το ΚΑΣ.

Ωστόσο όπως είπε ό κος Χατζηνικολάου το Ίδρυμα θέλει τη συνεργασία του Δήμου Κεντρικής Κέρκυρας «διότι δεν νοείται Μουσείο χωρίς την συναίνεση της τοπικής κοινωνίας», παρότι τυπικά αυτό δεν αποτελεί προϋπόθεση.

Στο δημοτικό συμβούλιο διαμορφώθηκαν δύο απόψεις. Η πρώτη είναι θετική και βλέπει την ίδρυση του μουσείου ως ευκαιρία για να ξαναμπεί ο Δήμος στο Νέο Φρούριο, ενδεχομένως με μια προγραμματική σύμβαση με το Υπουργείο και το Ίδρυμα ώστε να αποκτήσει ρόλο ο Δήμος στο Νέο Φρούριο συνολικά. Η δεύτερη είναι απολύτως αρνητική στην παραχώρηση οποιουδήποτε τμήματος του φρουρίου στο ίδρυμα της τράπεζας Πειραιώς. Την πρώτη άποψη υπερασπίστηκε η Δήμαρχος Μερόπη Υδραίου, ο Χ. Σαρλής και ο Γ. Καλούδης και Σ. Νεράντζης και την αρνητική θέση υποστήριξε ο Γ. Τρεπεκλής και η Λαϊκή Συσπείρωση. Οι μικρότερες παρατάξεις κρατούν στάση αναμονής για την επόμενη φορά που θα συζητηθεί το θέμα στο Δημοτικό συμβούλιο αφού λάβουν γνώση των μελετών που έχει εκπονήσει το Ίδρυμα και τις οποίες δεσμεύτηκε ότι θα στείλει στις υπηρεσίες του Δήμου.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος