Κέρκυρα: Διαμαρτυρία κατοίκων για κεραία κινητής δίπλα σε σχολείο

Την έντονη διαμαρτυρία των κατοίκων της Αχαράβης έχει προκαλέσει η τοποθέτηση κεραίας κινητής τηλεφωνίας σε απόσταση λιγότερη των 300 μέτρων από το σχολικό κέντρο της περιοχής. Το θέμα με τη συγκεκριμένη κεραία κινητής τηλεφωνίας έχει απασχολήσει την περιοχή από το 2021 με το τότε δημοτικό συμβούλιο να παίρνει καταδικαστική απόφαση.

Από τότε δεν είχε γίνει κάποια ενέργεια από πλευράς  της εταιρείας, η οποία επανήλθε το προηγούμενο διάστημα και εγκατέστησε την κεραία σε απόσταση λιγότερη των 300 μέτρων από το σχολικό κέντρο της Αχαράβης που στεγάζει νηπιαγωγείο, δημοτικό και γυμνάσιο. Στο σχολείο φοιτούν πάνω από 350 μαθητές και υπηρετούν 50 εκπαιδευτικοί ενώ στους  χώρους αυτούς τα απογεύματα προπονούνται παιδιά.

Οι κάτοικοι της περιοχής και οι σύλλογοι των γονέων έχουν αναστατωθεί από την εξέλιξη αυτή και ζητούν την άμεση απομάκρυνση της κεραίας ενώ το δημοτικό συμβούλιο της βόρειας Κέρκυρα, που συνεδρίασε την προηγούμενη εβδομάδα, πήρε μια ακόμη καταδικαστική απόφαση. Ο δήμος και όλοι οι φορείς έχουν προγραμματίσει να συναντηθούν το πρωί της Παρασκευής προκειμένου να αποφασίσουν  τη μορφή κινητοποίησης που θα ακολουθήσουν.

Από το δήμο επισημαίνεται ότι για την τοποθέτηση της κεραίας δεν ζητήθηκε η άποψη της τοπικής αυτοδιοίκησης, ενώ ο δήμαρχος βρέθηκε στο σημείο κατά την κατασκευή της βάσης τοποθέτησης της κεραίας και διαπίστωσε ότι είχαν όλα τα νόμιμα παραστατικά. Σκοπός είναι όπως υπογραμμίζουν οι κάτοικοι να στραφούν κατά τη εταιρείας με κάθε νόμιμο μέσο προκειμένου να διακοπεί η λειτουργία της κεραίας δίπλα από τα παιδιά τους  

φωτο: Σπ. Κόκκαλη

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος