Κέρκυρα: Έντονη αντιπαράθεση για τον προϋπολογισμό του Δήμου Β. Κέρκυρας (audio)

Δεν πρόκειται για σχέδιο προϋπολογισμού, αλλά για προσπάθεια της αντιπολίτευσης να ελέγξει τον τρόπο διοίκησης του Δήμου.

Αυτό τόνισε ο Δήμαρχος Βόρειας Κέρκυρας Γιώργος Μαχειμάρης, σχολιάζοντας τα όσα συνέβησαν στην τελευταία συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, με τους δημοτικούς συμβούλους της αντιπολίτευσης να περνούν κατά πλειοψηφία δικές τους προτάσεις επί του προϋπολογισμού.

Ο κ. Μαχειμάρης ανέφερε ότι αν και το τεχνικό πρόγραμμα που βρίσκεται στο επίκεντρο του προϋπολογισμού πέρασε με εκτεταμένη πλειοψηφία, τα μέλη της αντιπολίτευσης δημιούργησαν με την πρότασή τους, πρόβλημα στη λειτουργία των οικονομικών και διοικητικών υπηρεσιών, το οποίο καλείται να επιλύσει η Αποκεντρωμένη Αρχή.

Παράλληλα άσκησε μομφή στην άλλη πλευρά για το γεγονός ότι χρησιμοποιούν την ψήφο τους για να δημιουργήσουν προβλήματα σε θέματα καθημερινότητας, όπως στην αποδοχή της δωρεάς αυτοκινήτου από ιδιώτη, την ανάπτυξη σπιτιού ανακύκλωσης κ.α.

Στον περιορισμό της πολιτικής των αναθέσεων σε εργολάβους εκ μέρους της δημοτικής αρχής στοχεύουν οι παρατάξεις της αντιπολίτευσης καταθέτοντας εκτεταμένες τροποποιήσεις στον προϋπολογισμό του Δήμου βόρειας Κέρκυρας.

Αυτό δήλωσε ο επικεφαλής της ελάσσονος αντιπολίτευσης Σπύρος Βάρελης μιλώντας σήμερα στην ΕΡΑ ΚΕΡΚΥΡΑΣ. Συγκεκριμένα ο κος Βάρελης ανέφερε ότι οι παρατάξεις της αντιπολίτευσης ουσιαστικά δεν κατέθεσαν διαφορετικό προϋπολογισμό από εκείνον της Δημοτικής αρχής αλλά πήραν τον εγκεκριμένο από το Παρατηρητήριο της Αυτοδιοίκησης που είχε καταθέσει ο Δήμος και προχώρησαν σε τροποποιήσεις.

Οι τροποποιήσεις αυτές σε γενικές γραμμές αφορούσαν στην ομαδοποίηση κονδυλίων ώστε να μην είναι μικρά τα ποσά και κατά συνέπεια να είναι υποχρεωτικοί οι διαγωνισμοί, στη μεταφορά κονδυλίων σε επενδύσεις στην παραλιακή ζώνη του Δήμου και το πρόγραμμα Φιλόδημος .

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος